espa pkm

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026, 10:51:55 πμ

Ελλάδα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά καθώς άνδρας ηλικίας περίπου 45 ετών ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μπήκε στο κτίριο του οργανισμού στην περιοχή Σούδας, κρατώντας πιστόλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να του δώσουν πίσω άδεια περιπτέρου που του αφαιρέθηκε.
Επισκέψεις σε υπουργεία για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, αλλά και διπλωματικές επαφές στο εξωτερικό με στόχο τη θωράκιση της οικονομίας και την ενίσχυση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες.
Νεκρός ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή Πόρτο Βαλίτσα Χαλκιδικής 48χρονος βούλγαρος δύτης, ο οποίος αγνοούνταν από την Κυριακή το απόγευμα. Είχε πάει για κατάδυση μαζί με παρέα συμπατριωτών του, αλλά, σε αντίθεση με τους φίλους του, ο ίδιος δεν επέστρεψε στην ακτή.
Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 12:50

Βαλτώνουν 120.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

Συντάκτης:
Σε τέλμα εξακολουθούν να βρίσκονται 120.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη, ενώ ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε μία κύρια (μειωμένη) σύνταξη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα σε επτά καταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αθήνα εργάζονται μόνο 37 υπάλληλοι εισηγητές για 50.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών.

Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα ανοίξει τον κύκλο επισκέψεών του σε υπουργεία με πρώτο το Παιδείας και στη συνέχεια το Υγείας.
Αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης».
Τον πόλεμο κατά του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Αϊντα που άνοιξε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κλιμακώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την ώρα που οι διαπραγματεύσεις κινδυνεύουν να τιναχθούν και πάλι στον αέρα.
Απόφαση-κόλαφο για τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) που αφορά την οριστική παραλαβή 404 λεωφορείων από τα οποία σχεδόν τα μισά βρίσκονται σε αχρηστία έλαβε πριν από περίπου ένα μήνα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
Μέχρι και την Παρασκευή, θα αποκλειστούν οι κλάδοι εξόδου από Αθήνα και εισόδου προς Πάτρα, του κόμβου ανατολικού Αιγίου του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εξυπηρετείται μέσω των γειτονικών κόμβων δυτικού Αιγίου και Καλαβρύτων και της παλαιάς εθνικής οδού, Κορίνθου - Πατρών.
Σε…γιορτή αρραβώνων συνελήφθησαν –προ τετραημέρου- τα περισσότερα μέλη της συμμορίας των ληστών των χρηματοκιβωτίων !

Η ΕΛ.ΑΣ διέβλεψε στη συγκεκριμένη γιορτή ενός εκ των μελών την συμμορίας την ιδανική ευκαιρία να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει μαζικά , αφού επί σειρά μηνών δεν μπορούσε να βρεθεί στα ίχνη τους.