espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 4:52:38 μμ

Ελλάδα

Το 60% των ασθενών διακόπτει τη θεραπεία του κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών μελετών που διεξήχθησαν από το 2012 έως το 2024.

«Ειλικρινά, είμαι εντυπωσιασμένος. Θα μπορούσα να πω: κοιτάξτε την Ελλάδα, γιατί εδώ συμβαίνουν κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα». Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, πρέσβης Jan Braathu, εκφράζει τη θετική εικόνα που αποκόμισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας, αναγνωρίζοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες στον τομέα της ενημέρωσης, όπως η συγκρότηση της Task Force και η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων (ICSJ).

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας την οποία οργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), στο πλαίσιο του 33ου Money Show.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες στα δυτικά και βόρεια.

«Ο Νικόλαος Χατζηγιαννάκης, ο Στυλιανός Παπαδόπουλος και όλοι αυτοί οι ήρωες, μας υπενθυμίζουν ότι οι πράξεις ενός ανθρώπου μπορούν να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας».

Στις 11 το βράδυ (αντί για τις 12:30) θα ξεκινάει από σήμερα έως και την Πέμπτη το τελευταίο δρομολόγιο του μετρό από τους τερματικούς σταθμούς «Νέα Ελβετία» και «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός».

Η Άμπερ Φάρες εστιάζει στον αγώνα για ισότητα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη με την ταινία της, με τίτλο Συνύπαρξη, λέμε τώρα!, η οποία κατέκτησε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από χρηματικό έπαθλο 12.000 ευρώ.

Την επικείμενη έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε εκδήλωση μνήμης στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, μετά την Πορεία Μνήμης για τη συμπλήρωση 82 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπιρκενάου, όπου θανατώθηκαν 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται τρεις άνθρωποι που υπέστησαν εγκαύματα στο τραγικό περιστατικό, τα ξημερώματα σε ντισκοτέκ στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιστατικό αυτό έχασαν τη ζωή τους 59 άνθρωποι και 155 τραυματίστηκαν.

Υπό την επήρεια μέθης και χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, εντοπίστηκαν να οδηγούν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα 48ωρο, συνολικά δεκαεπτά άτομα.