Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες στα δυτικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι αυξημένες στα δυτικά και βόρεια.
«Ο Νικόλαος Χατζηγιαννάκης, ο Στυλιανός Παπαδόπουλος και όλοι αυτοί οι ήρωες, μας υπενθυμίζουν ότι οι πράξεις ενός ανθρώπου μπορούν να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας».
Στις 11 το βράδυ (αντί για τις 12:30) θα ξεκινάει από σήμερα έως και την Πέμπτη το τελευταίο δρομολόγιο του μετρό από τους τερματικούς σταθμούς «Νέα Ελβετία» και «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός».
Η Άμπερ Φάρες εστιάζει στον αγώνα για ισότητα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη με την ταινία της, με τίτλο Συνύπαρξη, λέμε τώρα!, η οποία κατέκτησε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από χρηματικό έπαθλο 12.000 ευρώ.
Την επικείμενη έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε εκδήλωση μνήμης στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, μετά την Πορεία Μνήμης για τη συμπλήρωση 82 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπιρκενάου, όπου θανατώθηκαν 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι.
Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται τρεις άνθρωποι που υπέστησαν εγκαύματα στο τραγικό περιστατικό, τα ξημερώματα σε ντισκοτέκ στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιστατικό αυτό έχασαν τη ζωή τους 59 άνθρωποι και 155 τραυματίστηκαν.
Υπό την επήρεια μέθης και χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, εντοπίστηκαν να οδηγούν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα 48ωρο, συνολικά δεκαεπτά άτομα.
Όταν τον Ιούλιο του 1942 οι Γερμανοί κατακτητές διέταξαν τους άρρενες Εβραίους, ηλικίας 18 έως 45 ετών, να παρουσιαστούν στην πλατεία Ελευθερίας, ο Αβραάμ Λεβή δεν το έκανε.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη σήμερα επικρατούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στη Μακεδονία, θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν αργά το μεσημέρι σε χορτολιβαδικές εκτάσεις χαμηλής βλάστησης σε περιοχές της Καστοριάς. Οι φωτιές ξέσπασαν, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες, σε δύο σημεία στην Ομορφοκκλησιά, στο Υψηλό, στο Δενδροχώρι, στην Πτεριά και σε παραλίμνιο καλαμιώνα στην Πολυκάρπη.