espa pkm

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026, 11:38:54 πμ

Ελλάδα

Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 22:50

Νέο κρούσμα συνακροάσεων καταγγέλλει το ΚΚΕ

Συντάκτης:
«Πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση των τηλεφωνικών συνακροάσεων, που είχε καταγγείλει το ΚΚΕ την 1/12/2016, σήμερα (5/4/2017), παρατηρήθηκαν νέες επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων τα τηλεφωνικά κέντρα της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων», αναφέρει το ΚΚΕ.
Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη θα συναντηθεί το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το τετ-α-τετ θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, στις 17:00.
Την ανάγκη να υπάρχουν εξαιρέσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου για τις απολύσεις των κρατουμένων, που τόσο σφοδρά έχει επικριθεί , προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας σήμερα στον Real FM, τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και θα διευρυνθούν οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή του νόμου αυτού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου για ευρύτερη εφαρμογή του συστήματος γεωεντοπισμού των κρατουμένων, γνωστού ως «βραχιολάκι».
Στις φυλακές οδηγείται ο 42χρονος μετακλητός υπαλληλος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελόκηπους.

Η αναγνώριση στην οποία προχώρησε ο νεαρός φοιτητής βάρυνε καταλυτικά στην επιβολή προσωρινής κράτησης, η οποία προκάλεσε την οργίλη αντιδραση του κατηγορουμένου, την ώρα που αποχωρούσε συνοδεία αστυνομικών από τα δικαστήρια: «αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά.
Την Μεγάλη Τετάρτη στις 10.00 π.μ. θα διεξαχθεί στην Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά την χρονική περίοδο 1997-2014.
Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη θα συναντηθεί το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το τετ-α-τετ θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, στις 17:00.
Θα παραστούν ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, το ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση, οι οποίοι ζητούσαν την αποβολή του Δημοσίου και παράσταση του ΟΤΕ μόνον για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του Προγράμματος Μέτρων για την επίτευξη της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνεργασία με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, Ιάκωβο Γκανούλη, ανακοίνωσαν την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης του Προγράμματος Μέτρων (ΠΜ) του άρθρου 5 της Οδηγίας Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική (Οδηγία 2008/56/ΕΚ) και του άρθρου 6 του Ν.
Νέος νόμος για τη διαμεσολάβηση αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Αναλυτικά, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι η διαμεσολάβηση, ως εναλλακτικός και σύγχρονος τρόπος επίλυσης διαφορών, «μπορεί να συμβάλει, τόσο στην ελάφρυνση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που καταλήγουν στα δικαστήρια, όσο και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης» και τόνισε ότι «ο θεσμός προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές και αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το υπουργείο».
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου.

Οι συμβασιούχοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων σε περίπου 60 εργαζόμενους οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, καθώς και ομαλοποίηση της μισθοδοσίας των περίπου 350 συμβασιούχων της Υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους αντιμετωπίζουν νέες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.