espa pkm

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026, 6:48:47 μμ

Ελλάδα

Κατάθεση σχετικά με τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται να έχει ο Γιάννος Παπαντωνίου στην Ελβετία προσκόμισε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταυρος Θεοδωράκης.

Ο κ.
H διαπραγμάτευση για το καθεστώς λειτουργίας των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο μετά το Brexit θα πραγματοποιηθεί απευθείας ανάμεσα στη Λευκωσία και το Λονδίνο υπό την αιγίδα της ΕΕ, δήλωσε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, για την περίοδο από το 1997 έως σήμερα, προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως «η εξέταση πρέπει να έχει ως βάση την ειλικρινή και αποτελεσματική αναζήτηση ευθυνών, χωρίς να παρεμβαίνουν μικροκομματικές σκοπιμότητες ή να ετεροκαθορίζεται από εξωκοινοβουλευτικές τακτικές, ανάγκες και σκοπιμότητες».
Η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς, κρίνοντας ότι πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας.

Όπως είπε η Εισαγγελέας, η υγεία του κατηγορουμένου κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη.
Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 11:00, με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Η προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση, να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση για την επάνοδο στην ομαλότητα. Δεν μπορεί να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να δεσμεύσουν τη χώρα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ραφιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Η επικριτική θέση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για τον ρόλο της ΕΕ, όπως αυτή διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιφερειών, προκάλεσε την αντίδραση της Επιτρόπου της ΕΕ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Κορίνας Κρέτσου.
Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, όπου εκδικάζεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε επιβληθεί στον Αρτέμη Σώρρα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του στον δεύτερο βαθμό.
Απολογειται την Τετάρτη στον 14ο ανακριτή ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.