espa pkm

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2026, 2:26:09 μμ

Ελλάδα

Με ένα σκωπτικό σχόλιο «παρενέβη» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο θρίαμβο της Μπαρτσελόνα. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, «τελικά, @kmitsotakis η PSG (σ.σ. Παρί Σεν Ζερμέν) θα κερδίσει το Champions League όσο και η ΝΔ τις επόμενες εκλογές».
Το Πυροσβεστικό Σώμα πενθεί από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς έφυγε από τη ζωή ένα από τα αγαπημένα «παιδιά» του, ο πρώην αρχηγός, Ανδρέας Κόης.

Ο Ανδρέας Κόης άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.
Συνάντηση σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο αν. υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε τον κ.
Σε σχετικά καλό σημείο φέρεται να βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις δύο αιματηρές επιθέσεις των οδηγών ταξί (εκ των οποίων ο ένας έχασε την ζωή του) στην Κηφισιά αλλά και για την δολοφονία -προ 20 ημερών- του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα Αττικής.
Επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν συλλογικότητες πολιτικές, συνδικαλιστικές, φεμινιστικές και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την Ημέρα της Γυναίκας. Οι διοργανωτές συμμετείχαν σε «ένα μεγάλο φεμινιστικό ραντεβού» όπως αναφέρουν, καθότι, σε πάνω από 30 χώρες γίνονται πορείες ή απεργίες, από την Τουρκία, το Κομπάνι, την Πολωνία, την Λατινική Αμερική, ως τις ΗΠΑ.
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 23:50

Οι πυροσβέστες αποχαιρετούν των Αρχηγό τους

Συντάκτης:
Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδρέας Κόης βυθίζοντας στο πένθος όσους συνυπηρέτησαν και όσους συνεργάστηκαν μαζί του.
Ο Α.Κόης ορίστηκε Αρχηγός στις 28/2/2006 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και είχε αποχωρήσει υποβάλλοντας την παραίτησή του τον Δεκέμβριο του 2007 στον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, οποίος την έκανε αποδεκτή.
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με φόντο τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και τον εκλογικό νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατηγορώντας τον υπουργό ότι επιχειρεί να διασπάσει το μέτωπο των αιρετών, υποσχόμενος «και μοιράζοντας “καθρεφτάκια” σε δημάρχους, στις επισκέψεις που ξεκίνησε ανά τη χώρα.
Σε σχετικά υψηλές θέσεις βρίσκονται ελληνικά πανεπιστήμια στη νέα λίστα παγκόσμιας κατάταξης ανα επιστημονικό αντικείμενο για το 2017, που δημοσιοποίησε σήμερα η εταιρεία QS.

Για την σύνταξη της κατάταξης της QS αξιολογήθηκαν 4.438 πανεπιστήμια παγκοσμίως, με βάση τις διεθνείς επιστημονικές αναφορές που έγιναν στην ερευνητική δουλειά των επιστημόνων τους («citations») και περισσότερα απο 18.900 προγράμματα.
Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με τις αμοιβές και αποζημιώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ έδωσε απόψε η επιχείρηση με ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Είναι απολύτως αναληθές ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ έδωσε προαγωγή στον εαυτό του, καθώς επίσης και ότι, δήθεν έλαβε, ως εφάπαξ, ποσό 100.000 ευρώ πλέον αυτού που θα εδικαιούτο ως εργαζόμενος της εταιρείας.