espa pkm

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2026, 9:01:10 μμ

Ελλάδα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με θέμα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως το Δημαρχείο της πόλης τελεί υπό «πολιορκία», με αποτέλεσμα να αναβληθεί το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Μαρτίου.
Επιθετικά σχόλια μέχρι και για όσους «κάνουν καριέρες ως επιστήμονες, διανοούμενοι και δάσκαλοι» (!) περιλαμβάνει κείμενο της αναρχικής ομάδας «Πυρήνες Άμεσης Επίθεσης - Ομάδα "Ζωντανά Απόβλητα"», με το οποίο αναλαμβάνουν την επίθεση που είχε σημειωθεί προ μίας εβδομάδας σε κτίριο και αυτοκίνητα του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.
Με νέες κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη, επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, αναφορικά με τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο κ.
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2016, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ), ανέφερε: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διέψευδαν.
"Το αίτημα μας είναι εκλογές εδώ και τώρα και να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει εκείνος ποια θα είναι η πορεία και ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη", τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νεάπολης - Συκεών του κόμματος.
Στην ανάγκη ύπαρξης ενός «εθνικού σχεδίου, με συνεννόηση και συναίνεση στα βασικά» για να βγει η χώρα από την κρίση, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β.

Το θέμα της παραβατικότητας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια Μυτιλήνης τέθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Θ. Παπαθεοδώρου. Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι.

Σε επίσημο γεύμα εργασίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry, συμμετείχε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Sameh Shoukry, με τον οποίο και συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την ασφάλεια.
Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 23:50

Νέος καβγάς Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή

Συντάκτης:
Με νέες κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη, επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, αναφορικά με τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο κ.
«Ακούμε και ενθαρρύνουμε τον γνήσιο, αυθεντικό λόγο των νέων ανθρώπων και όχι τον λόγο του δήθεν νέου, μεταμφιεσμένου παρελθόντος» δήλωσε σε εκδήλωση της Νέας Γενιάς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.