espa pkm

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026, 8:18:34 μμ

Ελλάδα

Ξεκινά στις 21 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 2 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-
Ως πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τη σημερινή συμφωνία δεδομένου ότι μετά από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε η επιδίωξη της κυβέρνησης για συμφωνία που δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα.
«Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι δεν λύνουν τα προβλήματα», επεσήμανε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες της.
«'Αλλη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. 'Αλλη μία ημερομηνία πέρασε χωρίς συμφωνία. Και μάλιστα με απροσδιόριστο το χρόνο της ολοκλήρωσής της. Όλα παραπέμπονται για το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με την σημερινή απόφαση του Eurogroup.
Θεοδωράκης: Βαφτίζουν τα νέα μέτρα «νέο μίγμα πολιτικής»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο twitter σχολίασε:

«Οι μάχες καταλήγουν σε νίκες ή ήττες. Και στην Ελλάδα του Τσίπρα σε.
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 22:50

Μαξίμου: Ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα

Συντάκτης:
Ανακοινώνοντας την ύπαρξη συμφωνίας στο Eurogroup για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) εντός ολίγων ημερών, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «η συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για 'ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα'».

Εν μέσω συνεχών διαβουλεύσεων στην πλευρά των θεσμών, η Ελλάδα επιδιώκει να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία στο αυριανό Eurogroup στους τρεις βασικούς άξονες, τις μεταρρυθμίσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν παριστάμενοι τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», όπου έγινε η παρουσία του βιβλίου των Ν.Διαμαντή και Γ.Σταμούλη για τις πυρκαγιές του 2007. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Βύρων Πολύδωρας, Θοδωρής Ρουσσόπουλος κ.
Κατηγορηματικά αρνητική στο αίτημα της ΚΕΔΕ για υπαγωγή των ΚΕΠ και των υπαλλήλων τους στους δήμους, δηλώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Σε επιστολή της με την οποία απαντά σε σχετική απόφαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η κ.
Έντονη διαμάχη με τη ΝΔ πυροδότησαν αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, σχετικά με τα «ακραία στοιχεία» που προκαλούν επεισόδια, την διαπλοκή τους με πολιτικούς χώρους, αλλά και την δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ, την οποία κατήργησε ο ίδιος, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.