espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 8:24:48 μμ

Ελλάδα

«Δεν θα ψηφίσουμε μέτρα που είναι οριζόντια και οδηγούν σε περαιτέρω εξαθλίωση την κοινωνία μας. Αυτό είναι μια βαρβαρότητα» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης την Κυριακή.

Ίδρυση νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, μέσα από την σύγκληση της πρώτης εθνικής συνέλευσης του προοδευτικού χώρου, ενδεχομένως τον Απρίλιο, εκλογή αρχηγού από τη βάση και στη συνέχεια ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με τη μορφή αιφνιδιαστικών κινήσεων σχεδιάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας και της Ηλείας αναμένεται να πάρουν αποφάσεις, για τις επόμενες κινήσεις τους.

Η χώρα έχει στην πιο κρίσιμη περίοδο της, την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και «δήθεν αριστερές κορώνες», τονίζοντας ότι «χάνει χρόνο, δημιουργώντας μόνη της αδιέξοδα και στο τέλος λέει "ναι σε όλα"».
Υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα «σε καμία περίπτωση δεν θα απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Αμανατίδης τόνισε για άλλη μία φορά πως «γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν».
Πυρά ανταλλάσσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με αφορμή ακίνητο της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι, έπειτα από δημοσιεύμα εφημερίδας.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «συστηματικά και με τεχνάσματα αποφεύγει να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες της συζύγου του», η δε Νέα Δημοκρατία μιλά, αναφερόμενη στην εφημερίδα, για «πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου που βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο», προαναγγέλλοντας και δικαστικές κινήσεις σε βάρος της.
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 08:00

Ούτε 3 τ.μ. πράσινο για κάθε κάτοικο του Λεκανοπεδίου

Συντάκτης:
Η υποβάθμιση του δημόσιου χώρου, είτε με τη συρρίκνωσή του είτε με την εγκατάλειψή του ελέω οικονομικής ύφεσης και μνημονίων, αποτυπώνεται στην αναλογία κατοίκου - πρασίνου στην περιοχή της Αττικής. Εδώ και χρόνια, σε κάθε κάτοικο του Λεκανοπεδίου αντιστοιχούν περί τα 2,5 τετραγωνικά μέτρα αστικών .
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 08:00

«Ρεζερβέ» σε καφέ από... άφαντους αστυνομικούς

Συντάκτης:
«Στην περιοχή του Κολωνακίου υπάρχουν δύο καφετέριες που θεωρούνται οι ιδανικοί χώροι... περιπολιών αστυνομικών. Μπορείς να τους βρεις να πίνουν καφέ σε παρέες (από κάθε αστυνομική υπηρεσία) και να χαζολογούν. Και αυτό ενώ υποτίθεται ότι είναι σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας στα πόστα τους για επι.
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 08:00

Ο «Νουρέγεφ» που ξεχρεώνει την ΕΛ.ΑΣ.

Συντάκτης:
Ο Αρτέμης Σώρρας έχει στο πλευρό του τον «Νουρέγεφ» της ΕΛ.ΑΣ. Ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας και επίδοξος «σωτήρας» της Ελλάδας με τα υποτιθέμενα 600 δισ. ευρώ έχει μόνιμο συνοδό από την Αστυνομία, ο οποίος εμφανίζεται στο Facebook με το όνομα του διάσημου χορευτή.
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 08:00

«Από τύχη δεν έχουμε άλλους νεκρούς στη Μόρια»

Συντάκτης:
Θέρμανση από αυτοσχέδια μαγκάλια, πλύσιμο με κατσαρολάκια, μαγείρεμα σε φωτιά πάνω σε πέτρες, περισσότερα από 4.000 άτομα σε χώρο για 1.700... Σε αυτές τις συνθήκες ζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Μόρια, όπως τις περιγράφουν στο «Βήμα» μέλη ΜΚΟ που εργάζονται στο hotspot.