espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 9:40:39 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 08:00

Παζάρι για μερική προληπτική νομοθέτηση νέων μέτρων

Συντάκτης:
Τη μερική προληπτική νομοθέτηση των μέτρων που απαιτεί το ΔΝΤ εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση μετά το αδιέξοδο που καταγράφηκε στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου. Ανώτερο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου λέει στο «Βήμα» ότι μετά την αποστολή της λεπτομερούς πρότασης του υπουργού Οικονομικών, στο τε.
«Ο "φοβικός" λόγος απέναντι σε αυτόν που δεν είναι λευκός, χριστιανός, ετερόφυλος και άρρεν, δεν έχει καμία δικαιολογία: είναι μισαλλόδοξος, ρατσιστικός και φαλλοκρατικός» αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ, σε ανακοίνωσή του, για τις σχετικές προτάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Την αγανάκτησή τους για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, «που με αυταρχισμό δημεύει το εισόδημα του επιστημονικού κόσμου και τινάζει στον αέρα τις συντάξεις του» και την αγωνία τους για το μέλλον τους εξέφρασαν δεκάδες γιατροί, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, Επιστημονικών Ενώσεων και Επαγγελματικών Φορέων που συμμετείχαν στην πανιατρική συγκέντρωση -ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα «ασφαλιστικός -φορολογικός νόμος ,οι συνέπειές του για τους γιατρούς».

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 22:50

Δικηγόροι: «Δεν έχουμε υποχρέωση χρήσης POS»

Συντάκτης:
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε to Σάββατο στην Αθήνα αποφάσισε να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου και για το λόγο αυτό συγκρότησαν ομάδα δικηγόρων και καθηγητών Πανεπιστημίων των Νομικών Σχολών.
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 21:50

Μέρκελ: «Εχει νόημα η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων»

Συντάκτης:

Πώς θα διασφαλιστεί η συνοχή της Ευρώπης; Όταν οι χώρες-μέλη δεν υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε όλα τα στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δηλώνει η Α. Μέρκελ. Τείνει χέρι βοηθείας στις μικρότερες χώρες της ΕΕ;
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 19:50

Θεοδωράκης: Εκπλήσσουν οι απαιτήσεις κάποιων δανειστών

Συντάκτης:
«Η δική μας πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε ένα αίσιο τέλος, με το συνηθισμένο κόλπο του κ. Τσίπρα, δηλαδή τα πράγματα να φτάνουνε στο αμήν και όταν πια ο κόσμος δεν έχει άλλα περιθώρια και έχει εξαντληθεί η υπομονή του να δεχτεί την όποια συμφωνία έχει κάνει η κυβέρνηση» προέβλεψε για την αξιολόγηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 18:50

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η ΕΠΟ

Συντάκτης:
Για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης ύψους 3.373.481 ευρώ κατέθεσε μήνυση η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ κατά παντός υπευθύνου. Όπως τονίζει η Ελληνική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της υπάρχουν πλήθος εγγράφων που τεκμηριώνουν τη συνεργασία με την Travel Plan.
Πρωτόγνωρο συμβάν, με ξυλοδαρμό φοιτήτριας από λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, σημειώθηκε σε χώρο του Πανεπιστημίου την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την καταγγελία της παθούσας.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν 20χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, βρέθηκε από φοιτητές και καθηγητές μπροστά σε ασανσέρ να καλεί σε βοήθεια, γεμάτη αίματα και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 17:50

Κλείνουν και τα Τέμπη οι αγρότες

Συντάκτης:
Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αγρότες από τα μπλόκα στα διόδια Μαλγάρων και τον κόμβο Κουλούρας.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο για να ακολουθήσει πορεία μπροστά από το δημαρχείο.
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 16:50

Γ.Καμίνης: Γιατί πρέπει να ζήσουν τα Μέσα του ΔΟΛ

Συντάκτης:
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προσθέτει τη φωνή του σε εκείνες που υπογραμμίζουν την ανάγκη πολυφωνίας με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Το σχετικό του άρθρο δημοσιεύεται στα Νέα Σαββατοκύριακο: