espa pkm

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, 8:48:20 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 07:50

Χτίζει ηγετικό προφίλ με τακτική «Made in USA»

Συντάκτης:
Υπάρχουν τρεις βασικές αρχές για την πολιτική εκστρατεία: α) έμφαση στην εικόνα που συνδυάζει ευγένεια και πυγμή, β) κωδικοποίηση του επιχειρήματος σε μια πρόταση και γ) μην υποτιμάτε τη δύναμη της επανάληψης.
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 07:50

«Απρόοπτα ατυχήματα» απειλούν την κυβέρνηση

Συντάκτης:
Με όλες τις στρατηγικές επιλογές της να οδηγούνται σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου διαμορφώνει με ταχείς ρυθμούς ένα νέο περιβάλλον αβεβαιότητας. Σε αυτό κυριαρχεί η αποκλειστική προσπάθειά της για εσωτερική διαχείριση, αλλά και η ανάδειξη παραμέτρων που μπορεί να καταστήσουν ένα «ατύχημ.
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 07:50

Αγκάθια στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Συντάκτης:
Στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου αναμένεται να εγκριθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που επεξεργάζονται από κοινού ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στο πλαίσιο της συμφωνίας της 5ης Δεκεμβρίου.
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 07:50

Μπρος γκρεμός (ΔΝΤ) και πίσω ρέμα (Σόιμπλε)

Συντάκτης:
Στο δίλημμα, συμμετοχή του ΔΝΤ στο υπάρχον πρόγραμμα ή Μνημόνιο 4 «διά χειρός» Σόιμπλε, καλείται να απαντήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας έχει να επιλέξει ανάμεσα στο κακό και στο ακόμη χειρότερο σενάριο.
Η τύχη δύο ιστορικών εφημερίδων, όπως το «Το Βήμα» και «Τα Νέα», των περιοδικών, των ιστοσελίδων και του Βήμα fm, κινητοποίησε τους επί χρόνια συνεργάτες-πανεπιστημιακούς του ΔΟΛ σε μια πρωτοβουλία-κάλεσμα προς τους ανθρώπους της Επιστήμης, των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού και τους Κοινωνικούς Φορείς.
Δύο δημόσιοι φορείς θα δημιουργηθούν για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου με δημάρχους του νομού, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Τον Γάλλο υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ συνάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για τη Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό.

Κυπριακό, Δυτικά Βαλκάνια και Μεσανατολικό, ήταν τα βασικά θέματα της συζήτησης.
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε νέα συμφωνία εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.

«Είτε φύγει το ΔΝΤ, είτε μείνει, η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε ένα πακέτο νέας συμφωνίας.
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 20:50

Ν. Βούτσης: Κίνηση ρεαλισμού οι δηλώσεις Σόιμπλε

Συντάκτης:
«Πρόκειται για μια κίνηση ρεαλισμού πάνω σε μία παρτίδα σκακιού, στην οποία διαδραματίζει πολύ μεγάλο και πολύ αρνητικό ρόλο κάθε καθυστέρηση από την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων και ειδικά από την πλευρά του κ.
Την εκτίμηση ότι χρησιμοποιείται το προσφυγικό ζήτημα «για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ», εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι «για να γίνει αυτό, πρέπει να χτυπηθεί με έναν τρόπο που θυμίζει δολοφονία χαρακτήρων ο υπουργός, που έτυχε να είμαι εγώ».