Ελλάδα
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 19:50
Τι ποσά έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού
Συντάκτης: Eidisis.grΕυρωπαϊκή βοήθεια, ύψους 481,9 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης έχει φτάσει από τις αρχές του 2015 στην Ελλάδα, από το συνολικό ποσό του 1,059 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί έως το 2020.
Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εξεταστεί τι δεν πήγε καλά στην πολιτική προστασία τις ημέρες της σφοδρής κακακαιρίας θα προχωρήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπως δήλωσε στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων, εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 19:50
ΥΕΘΑ: Κανένα πάγωμα στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων
Συντάκτης: Eidisis.grΤο νέο μισθολόγιο δεν προβλέπει κανενός είδους πάγωμα μισθολογικών προαγωγών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, περιλαμβάνει τα οικονομικά κλιμάκια που θεσμοθετήθηκαν και δεν προβλέπει καμιά απολύτως μείωση αποδοχών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και αποστράτους.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 19:50
Αναστολή δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω χιονιά Τετάρτη-Πέμπτη
Συντάκτης: Eidisis.gr Σε μείωση των δρομολογίων των τρένων για σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 19:50
Ταξίδι-θρίλερ για 300 επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς Θεσσαλονίκη
Συντάκτης: Eidisis.grΑποκαταστάθηκε η βλάβη στην αμαξοστοιχία που είχε ακινητοποιηθεί στο Δομοκό.
Τρένο με 300 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του Δομοκού λόγω βλάβης που οφειλόταν σε συνδυασμό δύο παραγόντων.
Τρένο με 300 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του Δομοκού λόγω βλάβης που οφειλόταν σε συνδυασμό δύο παραγόντων.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 19:50
Την Πέμπτη εκδικάζεται η αγωγή Καμμένου κατά Protagon και Πετρουλάκη
Συντάκτης: Eidisis.grΑύριο Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, εκδικάζεται η υπόθεση της αγωγής του υπουργού Εθνικής Aμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και της ενημερωτικής ιστοσελίδας Protagon, για άρθρο του που είχε δημοσιευτεί προ διετίας, με τίτλο «Πάνος Καμμένος.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 19:50
Σκουρλέτης: Ο Μητσοτάκης είναι εχθρός των δημοσίων υπαλλήλων
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εχθρός των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο. Εχθρεύεται το Δημόσιο (...), είναι κάτι που του προκαλεί αλλεργία» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τις προσλήψεις και για την επανεξέτασή τους όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 18:50
Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού για μία εβδομάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΟλοκληρώθηκε ο κύκλος υπογραφών δύο αποφάσεων για την καθολική διακοπή του κυνηγιού για μία εβδομάδα, λόγω των έκτακτων ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος.
Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός, η μία απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ η άλλη, με τη μορφή εγκυκλίου, θα αποσταλεί άμεσα σε δασαρχεία και άλλους αρμοδίους φορείς.
Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός, η μία απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ η άλλη, με τη μορφή εγκυκλίου, θα αποσταλεί άμεσα σε δασαρχεία και άλλους αρμοδίους φορείς.
Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν απόπειρα εκβίασης στην υπόθεση σύγκρουσης του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τους υπευθύνους του ομίλου "Παραπολιτικά", Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 18:50
Γεννηματά: Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό
Συντάκτης: Eidisis.grΠρο ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό και τον πρωτογενή τομέα ζητά, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.