espa pkm

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 5:54:01 μμ

Ελλάδα

Το «ναι» της Αθήνας σε συμβιβαστικό πλαίσιο (ως συνεγγυήτριας) και της Λευκωσίας εκ παραλλήλου, αναμένουν οι Αμερικανοί προκειμένου να οριστικοποιηθεί με δική τους διαμεσολαβητική πρωτοβουλία «συνάντηση κορυφής» Ελλάδας - Τουρκίας για το Κυπριακό.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Η συνάντηση, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) και στόχος είναι να καθοριστεί η γραμμή πλεύσης εν όψει της Διάσκεψης της Γενεύης, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα της Ασφάλειας και συγκεκριμένα των εγγυήσεων.
«Η ιστορία κάνει κύκλους» λένε στην ηγεσία της Ν.Δ. ενθυμούμενοι την κατάσταση που υπήρχε στη χώρα το Δεκέμβριο του 2014, όταν εκτενείς ήταν οι αναφορές των ξένων ΜΜΕ στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Απαντήσεις για την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του Ταμείου για νέα μέτρα έδωσε από τη Λάρισα όπου και βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δηλώνοντας αισιόδοξος πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα.

Ενα τριήμερο κατά το οποίο διαφαίνεται ότι θα καθοριστούν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων για την χώρα ξεκινά την Τετάρτη, με τα μέτωπα ανοιχτά και «θερμά» στο πεδίο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Δέλτα, Χαλκηδόνας και Νεάπολης - Συκεών.
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 12:50

Βερολίνο σε Αθήνα: Στο Eurogroup οι αποφάσεις

Συντάκτης:
Αφόρητη για τους γερμανούς βουλευτές των Χριστιανικών κομμάτων είναι η στάση του ΔΝΤ. "Έχει αναλάβει την ίδια υποχρέωση προς την Ελλάδα, όπως ο ESM και η ΕΕ" δηλώνει στη DW ο Μίχαελ Στίμπγκεν.

Ενα τριήμερο κατά το οποίο διαφαίνεται ότι θα καθοριστούν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων για την χώρα ξεκινά την Τετάρτη, με τα μέτωπα ανοιχτά και «θερμά» στο πεδίο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΛΚ μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ και οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι έτοιμος να θέσει ανοικτά το θέμα των εκλογών.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, το βασικό επιχείρημα που επιστρατεύει πλέον ο αρχηγός της ΝΔ, ότι «οι εκλογές αποτελούν τη λύση και όχι το πρόβλημα».
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 10:50

Εξι σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο στην Συγγρού

Συντάκτης:
Εξι σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το πρωί λίγο μετά τις 7 στη Λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Εθνικού Μουσείου Τέχξης ( πρώην εργοστάσιο Φιξ).

Το τροχαίο προκλήθηκε έπειτα από καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο τροχαίο εμπλέκεται και ένας πεζός.