espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 2:41:50 μμ

Ελλάδα

Αναρτήθηκαν στο σύστημα TAXIS τα ειδοποιητήριά για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2017.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση πέρυσι, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν θέλουμε καμιά χώρα της Ευρώπης να έχει κατοχικά στρατεύματα ή κάποιοι τρίτοι έξω από την Ευρώπη να εγγυώνται τα δικαιώματα κάποιου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μαζί με τον Γερμανό ομόλογο του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ εγκαινίασε την έκθεση με τίτλο «Διαιρεμένες Μνήμες» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 11:00

Για 4η ημέρα παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάμια

Συντάκτης:
Για 4η ημέρα παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάμια καθώς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί μετά τη νέα 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν το Σάββατο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος την Κυριακή ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και με τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΝΟ προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα των ναυτικών.
Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί εκ νέου στο Συμβούλιο Εφετών η έκδοση η μη τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφθασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα τον Ιούλιο.
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 09:50

Για δεύτερο 24ωρο απεργεί τη Δευτέρα η ΠΝΟ

Συντάκτης:

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτικοί, με αφορμή τις πληροφορίες περι αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς.

Σε νέα σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από αύριο, Κυριακή, στις 6 το πρωί έως στις 6 το πρωί της Τρίτης.

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πλημμύρες και ζημιές σε πολλά σημεία του νησιού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι το βράδυ της Κυριακής, είχε προχωρήσει στην απομάκρυνση οκτώ οχημάτων που εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.
Συναγερμός έχει σημάνει στην υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας μετά από τον εντοπισμό χώρου σε σπίτι στα Εξάρχεια, το οποίο όπως φαίνεται αντιεξουσιαστές χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης μολότοφ.

Σε κοινόχρηστο χώρο σπιτιού στην οδό Νοταρά, βρέθηκαν κρυμμένες σε βαλίτσα και τελάρα 149 βόμβες μολότοφ –έτοιμες για εκτόξευση –και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό,πιθανόν βενζίνη.
Κοινό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γερμανίας Νίκος Κοτζιάς και Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μετά τη συνάντησή τους στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα δημόσια παιχνίδια με τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν μπορούν να αποτελούν πολιτική.
«Η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Αυστρία, οξυγόνο για την Ευρώπη σε μια στιγμή που απειλείται από την άνοδο της ακροδεξιάς» γράφει ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού παραμένουμε πιστοί στην ευρωπαϊκή μας πορεία, στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και έχουμε θέσει τα εθνικά μας θέματα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, γνωρίζοντας, ότι υπερασπιζόμενοι τις ελληνικές θέσεις, υπερασπιζόμαστε την ίδια την Ευρώπη, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο Προεδρικό Μέγαρο.