espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 9:45:28 μμ

Ελλάδα

Επτά χρόνια πέρασαν περίπου από την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από την ηγεσία της Ν.Δ.Οι εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009 και η αναμέτρηση του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη με νικητή τον πρώτο, ήταν ένα κομβικό σημείο για την πολιτική διαδρομή του πρώην Πρωθυπουργού.

Σε ναυάγιο κατέληξαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες οι συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί στο Μον Πελεράν της Ελβετίας σε σχέση με την πτυχή του εδαφικού.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 11:50

To Tweet του Θάνου Πλεύρη: Δίνω μάχη για τα παιδιά μου

Συντάκτης:
Με ένα συγκινητικό Tweet, ο Θάνος Πλεύρης γράφει από το νοσοκομείο για τον αγώνα του.

Με τ βοήθεια τ Θεού κ συνόλου τ Ιατρικου δίνω μαζί με τη Λένα μ την μάχη για να ξαναδώ τα παιδια μας.

Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού. Οι νοσηλευτές έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι την άφιξη του υπουργού Ανδρέα Ξανθού.

Σε μία συμβολική κίνηση οι νοσηλευτές τοποθέτησαν μικρά φαναράκια με αναμμένα κεριά στην είσοδο του υπουργείου, θέλοντας να δείξουν ότι θα περάσουν εκεί τη νύχτα.
Την άρση ασυλίας της ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η βουλευτής της ΝΔ Αννα Ασημακοπούλου, για παλαιότερη υπόθεση που αφορά την περίοδο που ήταν δημοτική σύμβουλος του δήμου Ιωαννιτών.
Δεν βγήκε τελικά άσπρος καπνός στο Μον Πελεράν της Ελβετίας. Δεν υπήρξε συμφωνία στα κριτήρια που αφορούν στο ποσοστό του εδάφους των συνιστωσών Πολιτειών στον αριθμό επιστροφής προσφύγων και στο ποσοστό ακτογραμμής.
Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή, και την ερχόμενη εβδομάδα οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από τα Σωματεία εργαζομένων, έχουν ως εξής:
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 07:50

Ο φόβος κουκουλώνει την ενδοοικογενειακή βία

Συντάκτης:
«Δεν αντέχω άλλο!» είπε η γυναίκα που μπήκε ξαφνικά ένα πρωί σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία και έκλαιγε με αναφιλητά. Μισή ώρα μετά και αφού ηρέμησε άρχισε να εξιστορεί στον αξιωματικό υπηρεσίας τα όσα βίωνε.
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 07:50

Λύση στο αδιέξοδο αναζητά η Κεντροαριστερά

Συντάκτης:
Κάτι αρχίζει να κινείται ξανά στην Κεντροαριστερά έπειτα από την παγωμάρα που επέφερε το ναυάγιο του διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι.

Την Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, που μετέχουν στην ΔΗΣΥ διαφοροποιήθηκαν από την Φώφη Γεννηματά και ζήτησαν να προχωρήσει άμεσα ο χώρος στη δημιουργία νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, με συνέδριο και εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, των φορέων και των συλλόγων του νησιού, και σε κλίμα ήρεμο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο η συγκέντρωση που οργάνωσε ο Δήμος για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στο νησί το προσφυγικό και ο τρόπος με τον οποίο ως τώρα το αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί φορείς.