espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 1:22:13 μμ

Ελλάδα

Λεπτομέρειες για τη δράση των δύο πολυμελών συμμοριών ληστών-διαρρηκτών που εξαρθρώθηκαν την Τετάρτη από την Αστυνομία έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, είπε ότι έχουν συλληφθεί γύρω στα 35 άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα 45, που επίσης ευθύνονται για περίπου 2.000 κλοπές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Γιάννενα, Έβρο και πολλά άλλα μέρη της χώρας.
Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν το βράδυ της Πέμπτης τα γραφεία του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), που αποτελεί παράρτημα του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 23.05 εξερράγησαν τα γκαζάκια που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτηρίου, επί της οδού Κωστή Παλαμά 6-8, στα Άνω Πατήσια.
Τη διαφοροποίησή του, από τη χθεσινή στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσει τις τροπολογίες για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ.
Σε «υπονομευτική τακτική» του προέδρου της ΝΔ, που «τον εκθέτει στα μάτια ολόκληρου του ελληνικού λαού», αναφέρεται το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Ευρω-αραβική Σύνοδο, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αδυνατεί να ξεχωρίσει ένα διεθνές κοινό επενδυτών από μια συνάθροιση κομματικών φίλων της ΝΔ», ή «συνειδητά θέτει τις πολιτικές επιδιώξεις του κόμματός του πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και της οικονομίας».
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 13:50

Ο ανασχηματισμός προ των πυλών

Συντάκτης:
Φουντώνουν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι θέμα ωρών, με κάποια σενάρια και πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει η διαδικασία της νέας κατανομής των χαρτοφυλακίων ώστε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.
Το 2015 οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 500.000, φθάνοντας τα μεγέθη μιας μεγάλης πόλης, ενώ η αύξηση των περιστατικών συνεχίζεται, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Σκαπινάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μιλώντας στο 2ο συνέδριο για την Ψυχική Υγεία Mental Health Conference, που έγινε στις 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα.


Απογοήτευση και εκνευρισμός επικράτησε στη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων που συνεδρίασε με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις μεταπτυχιακές σπουδές που κατατέθηκε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής από την αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια για τα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης κυρία Σία Αναγνωστοπούλου.
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 11:50

Νίκη της ΔΑΚΕ στις εκλογές των καθηγητών

Συντάκτης:
Ολική ανατροπή σημειώθηκε στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, καθώς την πρωτιά κατέλαβε η ΔΑΚΕ της ΝΔ, ενώ η παράταξη ΣΥΝΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στη δεύτερη θέση.
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής για την εκκένωση του χώρου στον Βοτανικό, που τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα ατόμων υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων και όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το τέμενος.
Νέα πολιτική μάχη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών καλείται να δώσει σήμερα, Πέμπτη, η κυβέρνηση στη Βουλή όπου ουσιαστικά θα ακυρωθεί το άρθρο 2Α του σχετικού νόμου του 2015 που μεταβίβαζε τις αρμοδιότητες για τον διαγωνισμό από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον υπουργό Επικρατείας.