Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 6:31:16 πμ

Ελλάδα

«Εμείς προσπαθούμε να διοργανώσουμε την ΔΕΘ, πρέπει να τη διοργανώσουμε και σε αυτή την πορεία είμαστε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε., Κυριάκος Ποζρικίδης μιλώντας στο politic radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Η αμοιβαία επωφελής συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας ήταν το κύριο ζήτημα της συνάντησης του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρόζεν Πλεβνελίεφ, στο πλαίσιο της συμβολαιογραφικής πράξης του καταστατικού για τη σύσταση Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Thess Intec, που προηγήθηκε λίγο νωρίτερα σήμερα (6/8).

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σχολίασε την ακύρωση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, στην οποία επρόκειτο να ψηφιστούν η ανάπλαση της ΔΕΘ και η αγορά των 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 18:43

Β. Γάκης: «Ναι μεν, αλλά… κύριε Πρόεδρε»

Συντάκτης:

Την αντίθεσή του για την δια περιφοράς 16η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τόνισε σε επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Κύριε Πρόεδρε, Με αφορμή το 1ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης της 16ης/5-08-2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά τη γνωμοδότηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επί των ενστάσεων κατά του πολεοδομικού σχεδίου εφαρμογής του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και κυρίως η επιλογή σας να διεξαχθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση διά περιφοράς με οδηγεί στην αποστολή της παρούσης, εκφράζοντας την ανησυχία μου για την λειτουργία του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε έντονα τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ακύρωση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδρίαζε και θα ψήφιζε την ανάπλαση της ΔΕΘ και η αγορά των 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας.

Άλλο ένα κρούσμα κορονοϊου εντοπίστηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα πρόκειται για υπάλληλο που εργάζεται στο τμήμα καυσίμων του δήμου.

Ο υπάλληλος που εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό εργάζεται στο τμήμα καυσίμων του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή του Φοίνικα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε τεστ κορονοϊού και ιχνηλάτηση επαφών στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και στο χώρο του αμαξοστασίου, μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης (ένας οδηγός στο Γραφείο Κίνησης Οχημάτων Καθαριότητας κι ένας εργαζόμενος στο τμήμα καυσίμων).

Την πεποίθηση του ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης μπορεί να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων και παρά τις προσφυγές, εξέφρασε μιλώντας στο politic radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.

Το δικό του μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί στο Βόρειο Αιγαίο, έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Άρης Χατζηκομνηνός, ο οποίος μίλησε στο politic radio μέσα από τη συχνότητα του Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Δύο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό με μεγάλο αριθμό τραυματιών και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κρότος πιθανό να προέρχεται από το ωστικό κύμα που προκάλεσε ισχυρότατη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, το οποίο πολύ πιθανόν να έφτασε μέχρι την Κύπρο.