Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 5:40:37 πμ

Ελλάδα

Ένας 38χρονος αλλοδαπός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών φόρτωσης, σε αποθήκη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Συνάντηση εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση και την καταγραφή των θεμάτων που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 16:41

Θεσσαλονίκη: Φωτιά κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ

Συντάκτης:

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική πριν από λίγο, για φωτιά που ξέσπασε σε διάσπαρτες εστίες κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, από το Πρόχωμα μέχρι τον λιμνότοπο του Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη.

Μια σύντομη στάση σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ είναι αρκετή για να συνεχίσουν να διεκδικούν τα μεγάλα έπαθλα του ΤΖΟΚΕΡ όσοι κλείνουν τώρα τις βαλίτσες τους για τις διακοπές τους ή βρίσκονται ήδη σε κάποιο καλοκαιρινό προορισμό.

Ένας υπάλληλος σταθμού τρένων – μάλλον στην Θεσσαλονίκη – μιλάει στο τηλέφωνο για την άφιξη της αμαξοστοιχίας από την Λάρισα και εκνευρίζεται για το… μπέρδεμα σχετικά με την αποβάθρα άφιξής της.

Νέοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς από τα αποτελέσματα των παγίδων σύλληψης ακμαίων κουνουπιών, προκύπτει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού τους, προγραμματίστηκε νέα δράση εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) στις περιοχές αυτές, με σκοπό την άμεση μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών.

Στον απόηχο των τριών πρόσφατων δολοφονιών με θύματα γυναίκες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε σε προ ημερών τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι από τις αρχές του 2022 έχουν καταγγελθεί 5.140 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Στους δρόμους της Θεσσαλονικης ξεχύθηκαν οι εργαζόμενοι της efood ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις αλλαγές των όρων εργασίας των freelancer συναδέλφων τους – Θα καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στο ΥΜΑΘ.

Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών και αναλόγως με την πρόοδο αυτών δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε μία ή δύο κάθε φορά λωρίδα/ες κυκλοφορίας του ρεύματος πορείας προς Δυτικά της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο νεαρός αλλοδαπός φέρεται ως δράστης δύο διαδοχικών ληστειών που διαπράχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 27χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα, όταν αποπειράθηκε να ληστέψει, υπό την απειλή μαχαιριού,κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην οδό Κλεάνθους, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.