espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 2:17:08 πμ

Ελλάδα

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα Γ' τριμήνου 2016 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21, μέσω του περιβάλλοντος taxisnet έως τις 23-09-2016, και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.
Ώθηση στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εργασίας, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, με τίτλο «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις», που εισήχθη προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή, το σχεδιασμό του οποίου είχε αναλάβει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
«Tο πρόγραμμα-μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν 'βγαίνει' και η κυβέρνηση με τις πολιτικές της οδηγεί σε επικίνδυνα πια αδιέξοδα την ελληνική κοινωνία» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες.
Ώθηση στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Εργασίας, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, με τίτλο «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις», που εισήχθη προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή, το σχεδιασμό του οποίου είχε αναλάβει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Πτώμα γυναίκας, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, εντοπίστηκε το πρωί σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στην περιοχή του Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Από την Αστυνομία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 20:50

Υπό κατάληψη η Νομική Αθηνών

Συντάκτης:
Υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκεται η Νομική Σχολή Αθηνών, με κύριο αίτημα την απόσυρση των διδάκτρων που έχουν επιβληθεί στα μεταπτυχιακά της προγράμματα και ανέρχονται στα 1.200 ευρώ.
Ομάδες δημοσιογράφων, ατόμων από κοινωνικές δομές και προσφύγων, με τη συμμετοχή της ΧΑΝΘ και της εθνικής γυναικών αστέγων θα συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό τουρνουά ποδοσφαίρου το προσεχές Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, που διοργανώνει το περιοδικό του δρόμου «Σχεδία».
Συνεχίστηκε για τρίτη μέρα η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα. Ο πρώην υπουργός ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, «παλεύοντας» για τη μείωση της ποινής καθείρξεως των 20 ετών που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χαρακτήρισε «σκάνδαλο» τα όσα έλαβαν χώρα από το 2006 και μετά στο πλαίσιο της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων.
Νέα προσπάθεια για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα καταβληθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συνεδριάζει το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε τη νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να αναφερθεί σε προτεινόμενα πρόσωπα.
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 18:50

Φωτήλας: Θα στηρίξω τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ

Συντάκτης:
Την απόφασή του να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ εξέφρασε ο Ιάσονας Φωτήλας που διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», έκανε λόγο για ανακοίνωση λάσπης από την πλευρά του Ποταμιού και είπε πως δεν έχει μιλήσει με τη ΝΔ, αλλά θα στηρίξει τον Κυρ.