espa pkm

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026, 12:27:11 μμ

Ελλάδα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με κατάγματα στα πλευρά νοσηλεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά από ατύχημα που είχε την Τρίτη στο σπίτι του.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης.
Την παραπομπή τεσσάρων προσώπων, μεταξύ άλλων και του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών - προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθηνάς- κυρία Μαρία-Σοφία Βαϊτση.
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 19:50

Λήστεψαν μέσα στο σπίτι του τον Στυλιανό Παττακό

Συντάκτης:
Στόχος ληστών μέσα στο σπίτι του έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Στυλιανός Παττακός, ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος.

Στις 04.00, τρεις άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου διαμένει, στα Πατήσια, παραβιάζοντας την πόρτα της.
«Η Εκκλησία πιστεύει πάρα πολύ στον διάλογο και βεβαίως στην αξιοπιστία με αυτούς που διαλέγεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Τόνισε ότι «Το κλίμα, όπως μας μεταφέρθηκε στην ιεραρχία, δημιουργεί προϋποθέσεις να εμπιστευθούμε το πρόσωπο του πρωθυπουργού ότι και ο διάλογος θα είναι ειλικρινής και αποτέλεσμα θα έχει».
Θεαματική βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων, σε ποσοστό 26%, όταν μένουν μακριά από τα smartphones στη διάρκεια της εργασίας τους, διαπίστωσε ένα ψυχολογικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Kaspersky Lab από το Πανεπιστήμιο του Βύρτσμπουργκ και το Πανεπιστήμιο Νότιγχαμ Τρεντ.

Απέρριψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ότι είχε προσκληθεί στο σπίτι του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα, όπου παρουσία του ζητήθηκε από τον νυν υπουργό Αμυνας να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Τη βαριά κατηγορία περί «συναλλαγής» μεταξύ της κυβέρνησης και των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών απευθύνει προς το Μέγαρο Μαξίμου η Ν.Δ., ανεβάζοντας υπέρμετρα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Εν μέσω της εκκρεμότητας που υπάρχει με το Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει και της συζήτησης στο Κοινοβούλιο το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, επιλέγει μια άκρως επιθετική ρητορική, δείχνοντας ότι από εδώ και πέρα οι τόνοι θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Σε νέες ακυρώσεις πτήσεων προχωρά την Παρασκευή και το Σάββατο η Olympic Air, λόγω της απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή7 Οκτωβρίου ακυρώνονται:

  • ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος, ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα.
Η μητέρα της Άννυ, Δημήτρινα Μπορίσοβα απολογείται την Πέμπτη στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που την βαρύνει, μετά το φρικτό τέλος του παιδιού της.

Η κατηγορούμενη, αποφεύγοντας να πει το όνομα του συντρόφου της και πατέρα της Άννυ, τον αποκαλεί «ο πρώτος κατηγορούμενος» και υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα στοιχείο που να την κάνει να ανησυχεί όταν το κοριτσάκι έμενε με τον πατέρα του.
Την παραπομπή τεσσάρων προσώπων, μεταξύ άλλων και του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών - προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθηνάς- κυρία Μαρία-Σοφία Βαϊτση.