espa pkm

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2026, 1:59:25 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 17:50

ΓΣΕΕ: Να μην μπει χέρι στα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ

Συντάκτης:

Για «ψιλικατζίδικες» τακτικές κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωση σχετικά με τη χρήση των αποθεματικών του ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών) από το ΙΚΑ, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα της βιωσιμότητας των Ταμείων, για κάτι που -όπως επισημαίνεται- η ΓΣΕΕ έχει κατ' επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Κυριάκο Συλλούρη, γιο του προέδρου της κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, επέβαλε το επαρχιακό δικαστήριο για «αλόγιστη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος το 2013, με θύμα τον Σεμπάστιαν Πέτρο Καραπατέα».
Επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης με αφορμή τις δηλώσεις του περί του ρόλου της Εκκλησίας στην κατοχή και την χούντα. Οι απόψεις του κ.
Κατάληψη στα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών, στην οδό Καρ. Σερβίας 3, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας.

Σε σχετική ανακοίνωση σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα η ομάδα αναφέρει: «Υπάρχει πληθώρα περιστατικών που η δράση των ελεγκτών στα λεωφορεία έφτασε και ξεπέρασε αυτή των "επίσημων" δυνάμεων καταστολής.
«Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νικος Παππάς στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων για τις τηλεοπτικές άδειες.
Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης τα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Παγκράτι, επί της οδού Εκφαντίδου 3.

Στις 03.07, άγνωστοι πέταξαν στο οδόστρωμα μπροστά από την είσοδό τους μία χειροβομβίδα και διέφυγαν.
Την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και εκταμίευσης της υποδόσης παραμένει όπως έχει ήδη καθορισθεί και προβλέπει την έγκριση από το EwG στις 29 Σεπτεμβρίου και την οριστική απόφαση για εκταμίευση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.
Άκαρπη απέβη τελικά η διαδικασία εξπρές του υπουργείου Ναυτιλίας για να βρει μέσα σε 5 ώρες το απόγευμα της Τρίτης επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο για να σταλεί στη Μυτιλήνη προκειμένου να μετατραπεί σε πλωτό hot spot πριν ξεκινήσει η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ.
Την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και εκταμίευσης της υποδόσης παραμένει όπως έχει ήδη καθορισθεί και προβλέπει την έγκριση από το EwG στις 29 Σεπτεμβρίου και την οριστική απόφαση για εκταμίευση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.
Tο μονοπάτι, το οποίο ελπίζει ότι θα επιτρέψει στη χώρα να βγει από την επταετή οικονομική κρίση, σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει θετική ανάπτυξη φέτος και μερική επιστροφή στις αγορές ομολόγων το 2017.