espa pkm

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026, 6:54:01 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:50

Και τώρα η μάχη των αδειών στο ΣτΕ

Συντάκτης:
Με κομμένη την ανάσα οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοί τους περιμένουν το πρώτο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της νομιμότητας ή μη της διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών με τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων και των εννέα καναλιών στις 16 Σ.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:50

Οι αμαρτωλές εργολαβίες του κ. Καλογρίτσα

Συντάκτης:
Ο υιός Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας κλείστηκε στο «μπούνκερ» της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και απέκτησε τη δεύτερη τηλεοπτική άδεια έναντι τιμήματος 52,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πατέρας Χρήστος Καλογρίτσας, στη συνέχεια, ανέλαβε αυτοπροσώπως τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για .
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:50

Τηλεοπτική ζούγκλα με σύστημα Παππά

Συντάκτης:
Το Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζει τις τελευταίες ημέρες ότι κατατρόπωσε τον έναν πυλώνα της διαπλοκής. Ισως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η υλοποίηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:50

Πολιτική αλλαγή υπόσχεται ο Μητσοτάκης

Συντάκτης:
«Βάζουμε τις βάσεις για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ως προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μία ημέρα πριν από την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στην Αθήνα τους προέδρους της Γαλλίας και της Κύπρου, τους ομολόγους του της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, καθώς και έναν εκπρόσωπο της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ισπανίας.
Η μοίρα μιας κοινωνίας, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, εξαρτάται από το βάθος της αρμονίας των συμφωνιών, αλλά στη μνημονιακή Ελλάδα οι αντιθέσεις είναι μεγάλες και αυξάνονται καθημερινά. Η χώρα διανύει τον έβδομο μνημονιακό χρόνο και το κλίμα που αποτυπώνεται ανά την επικράτεια είναι ωσάν τις.
Την περασμένη εβδομάδα, τη στιγμή που το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έσπαγε το φράγμα του 1 τρισ. ευρώ και ο Μάριο Ντράγκι άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και μετά τον Μάρτιο του 2017, στην Ελλάδα συζητούσαμε για το αν και πότε η χώρα θα ενταχθεί στο περίφημο QE.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 09:50

Παιχνίδι με τον χρόνο χωρίς σχέδιο

Συντάκτης:
Η ώρα της βουτιάς στα βαθιά νερά της πραγματικότητας πλησιάζει για την κυβέρνηση και την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από την ολοκλήρωση της επικοινωνιακής μάχης της ΔΕΘ, η οποία είχε απορροφήσει το σύνολο των κυβερνητικών προσπαθειών τις προηγούμενες εβδομάδες.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Το «Φαρ Ουέστ» των 7.500 στρεμμάτων

Συντάκτης:
Αναβρασμός επικρατεί στη Δυτική Αθήνα, από το Περιστέρι, την Πετρούπολη και το Χαϊδάρι ως τον Ασπρόπυργο και το Ιλιον, καθώς πλατείες και παιδικές χαρές, πολυκατοικίες αλλά και χαμηλά σπίτια, οικόπεδα και αδόμητες εκτάσεις, εκ των οποίων πολλές δημόσιες δασικές, διεκδικούνται από την Εκκλησία.
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Στον αέρα το ΕΣΠΑ για την Υγεία

Συντάκτης:
Οπισθεν ολοταχώς κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως προς τον σχεδιασμό των δράσεών της για τη διεκδίκηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Μολονότι αρχικά είχε εστιάσει στην ψυχική υγεία, κυρίως επειδή ήταν ο μοναδικός τομέας επάνω στον οποίο είχε γίνει κοστολογημένο σχέδιο δράσεων, τώρα κάνει στροφή 180 μο.