espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 12:34:42 μμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 00:50

Κόντρα Πολάκη - ΠΟΕΔΗΝ με φόντο «αιμορροΐδες»

Συντάκτης:

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στις αιτιάσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκου, περί «πλήρους κατάρρευσης» των δομών υγείας, εγκαλώντας το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ πως «καθοδηγείται από συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens, που είχε ως συνέπεια την επ' αόριστον αναβολή της δίκης.

Μυστήριο καλύπτει το τι ακριβώς έχει συμβεί με δύο στρατιωτικούς ακολούθους που υπηρετούσαν στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα. Τα ίχνη των δύο ανδρών έχουν χαθεί και κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να πει αν βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα ή αν έχουν φύγει.
«Απογειώθηκε» η κίνηση των επιβατών στα αεροδρόμια της χώρας το πρώτο επτάμηνο του 2017 όπως και το σύνολο των πτήσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ ,για την κίνηση των αεροδρομίων το επτάμηνο του 2016 προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 4,7% και ανήλθε στις 257.278 (από τις οποίες 111.211 εσωτερικού-αυξηση 3,8%- και πτήσεις εξωτερικού 146.067 - αύξηση 5,3%),σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015,πού είχαν πραγματοποιηθεί 245.815 χιλιάδες πτήσεις.
Κόκκινη κάρτα έβγαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλοκάροντας προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 21:50

Πυρκαγιά στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας

Συντάκτης:
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 4:30 το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας.

Για τον έλεγχο της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα.
Εντυπωσιακή προσπάθεια «απομίμησης» της ληστείας που περιγράφεται στην ταινία -ισπανικής παραγωγής, του 2016- «Ποιος κλέβει, ποιόν», βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη χθεσινή επιδρομή τεσσάρων ληστών, με πολύωρη ομηρία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στους Αμπελοκήπους!

Σχέδιο εξορθολογισμού των πληρωμών του προς τους παρόχους υλοποιεί σταδιακά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το τρέχον διάστημα, παράλληλα με τη διαδικασία εκκαθάρισης των ιδιωτών παρόχων, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα πληρωμών προς φαρμακευτικές εταιρείες και νοσοκομεία.

Στη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε όσα έχουν συμβεί στον ελληνικό αθλητισμό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και για όσα πρέπει να γίνουν στο εξής, αναφέρεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης μαζί με τις οικογένειές τους ο στρατιωτικός και ο ναυτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου στο Διαδίκτυο.

Για τους δύο τούρκους αξιωματικούς υπήρχαν από την τουρκική πλευρά υπόνοιες ότι πρόσκεινται στους πραξικοπηματίες που ανεπιτυχώς επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία στη γειτονική χώρα στις 15 Ιουλίου.