espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 6:51:38 πμ

Ελλάδα

Βαρύτατες ήταν οι ποινές που ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του Νoor 1. Πέντε από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Αναμένεται η απόφαση για το εάν η έφεση των κατηγορουμένων θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με την εισαγγελέα να προτείνει πάντως να μη χορηγηθεί αναστολή.
Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμεναρχείου Ρόδου για τον εντοπισμό του 39χρονου ρώσου τουρίστα, ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, όταν είχε πάει για κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής.
Η πενταμελής ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια στον 23ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition), που διεξήχθη από τις 25 μέχρι 31 Ιουλίου στη Βουλγαρία.
«Στην δικογραφία της σύλληψης αντιεξουσιαστή για την επίθεση στην τουρκική Πρεσβεία, την 26η Ιουλίου 2016, βρισκόταν το αναφερόμενο απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών προς την ΕΛΑΣ που δημοσιοποίησε η αντεξουσιαστική ομάδα «Ρουβίκωνας».
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) με το υπουργείο Παιδείας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς να ανταλλάσσουν βαριές καταγγελίες.

Με αφορμή το νομοσχέδιο Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα, καταγγέλλοντας ότι σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν δηλώνονται οι έξτρα εκπαιδευτικές δράσεις, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί, ή να πληρώνονται με μαύρα ή ελάχιστα χρήματα, ενώ κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν πτυχίο.
Aίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε ιστοσελίδα από τα μέλη του Ρουβίκωνα εγγράφου με την ένδειξη «απόρρητο-άμεσης επίδοσης» του αρμόδιου τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών με το οποίο ζητά από την ΕΛ.
Έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσει η καταβολή των κουρεμένων εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα τα πρώτα 1.500 ψαλιδισμένα εφάπαξ, από τα 62.000 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, θα πιστωθούν σε λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι περιμένουν στην ουρά εδώ και τρία χρόνια, σύμφωνα με Τα Νέα.
«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη. Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο» τόνισε η υπουργός στον ΣΚΑΪ.
Με μηνύματα στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δηλώνει τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης και του ιδίου στην διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.


Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στην βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους.

Το απόγευμα της Δευτέρας τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λίμνη.