espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 8:07:23 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 09:00

Πώς ο Τσίπρας μετέτρεψε το «Οχι» σε «Ναι»

Συντάκτης:
Το νήμα της ιστορίας που οδήγησε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 πάει τουλάχιστον τρεις μήνες πίσω, στις αρχές Απριλίου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη δεν κατέληγε εκεί όπου φανταζόταν και όταν δεν υπολόγιζε τους κινδύνους κατάλυσης του πολιτ.
Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 09:00

Στη σκιά των πρώην ο Μητσοτάκης

Συντάκτης:
Βαριά ρίχνουν τη σκιά τους πάνω από τη Νέα Δημοκρατία οι τρεις πρώην πρόεδροί της, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε μια χρονική στιγμή που ο νυν πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ενισχύσει το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να εδραιώσει,.
Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 09:00

Η κρίση στην Κεντροαριστερά γεννά κόμματα

Συντάκτης:
Μπορεί ένα κόμμα που θα λέει πικρές αλήθειες να έχει τύχη στη σημερινή πολιτική σκηνή, η οποία έχει αλωθεί από τον λαϊκισμό, με μότο «συνείδηση στην πολιτική»; Τα μέλη της νέας Κίνησης «Δημοκρατική Ευθύνη», η οποία θα παρουσιαστεί αύριο το απόγευμα στο Ιδρυμα Μ.
Δεκαεννέα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης ΟΤΕ-SIEMENS, η οποία αποτελεί και το κύριο αντικείμενο της μεγάλης δίκης για τη γερμανική εταιρία, με τα μαύρα ταμεία και τους 64 κατηγορουμένους, η ελληνική Πολιτεία δεν έχει φροντίσει για τη μετάφραση στα γερμανικά του βουλεύματος της δίκης, ενώ έχει παραπέμψει στο ακροατήριο για βαριά κακουργήματα 16 γερμανούς κατηγορουμένους.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο δεν είναι απλή αναλογική, δεδομένου ότι διατηρείται το 3%, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επένδυση", ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 έτη.
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 21:00

«Εχει οριοθετηθεί» η πυρκαγιά στη Σάμο

Συντάκτης:
Συνεχίζει και το Σάββατο το καταστροφικό έργο της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.10 το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο, με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς.
Οι «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλακών», με κείμενό τους το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα indymedia, φέρεται ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εκτέλεση του εμπόρου ναρκωτικών Αϊές Μοχαμάντ, γνωστού και με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι», από δύο άτομα που τον πυροβόλησαν ενώ επέβαιναν σε μηχανή, στην οδό Θεμιστοκλέους, στις 8 Ιουνίου.
Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Η ατζέντα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα και το θέμα του χρέους, την απόφαση για Brexit, το προσφυγικό, αλλά και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.
Την αποκάλυψη ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός» του είπε για τηλεοπτικό κανάλι «που θα κλείσει οπωσδήποτε» έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο νόμος για τα κανάλια «έχει φτιαχτεί για να κλείσει η συγκεκριμένη τηλεόραση».
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 16:50

«Καλύτερη η εικόνα» από την πυρκαγιά στη Σάμο

Συντάκτης:
Συνεχίζει και το Σάββατο το καταστροφικό έργο της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.10 το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο, με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς.