espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 8:07:10 μμ

Ελλάδα

Μπλακ άουτ στον σιδηρόδρομο από την Παρασκευή 8 Ιουλίου έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, με τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τη δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, από την Trenitalia στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την ανησυχία των εργαζόμενων για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.
Σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζει ο πρόεδρος της ΝΔ στις συναντήσεις στο εξωτερικό για την επομένη των εκλογών. Πότε θα γίνουν; Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει από τώρα παρών.
Ο Πρωθυπουργός δεν προτίθεται να προωθήσει αλλαγές ούτε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ούτε στις επιμέρους λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με όσα είπε στους συνεργάτες του στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κίνα.

Για τη Βαρσοβία αναχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει την Παρασκευή και το Σάββατο στη Σύνοδο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στη Σύνοδο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μπλακ άουτ στον σιδηρόδρομο από την Παρασκευή 8 Ιουλίου έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, με τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων μετά τη δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, από την Trenitalia στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την ανησυχία των εργαζόμενων για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών στο νησί της Λέρου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν παράγοντες του δήμου Λέρου, κάποιοι ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες με αφορμή την έλευση στο νησί εθελοντών οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα προσφέρουν στους κατοίκους του νησιού ιατρική βοήθεια.
Όλα τα λύκεια της χώρας που έχουν εκδώσει εφέτος απολυτήριους τίτλους πριν από τις 23 Ιουνίου με εντολή του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να ζητήσουν από τους μαθητές να τα επιστρέψουν.
Ένα ακόμη νομοσχέδιο, εκείνο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και θα τεθεί προς διαβούλευση ως τις 15 Ιουλίου.

«Είναι ιστορικές οι στιγμές. Ήρθε επιτέλους μια πρόταση που μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για να λειτουργήσει το πολιτικό σύστημα με μεγαλύτερη διαφάνεια και να αποκατασταθεί η λαϊκή κυριαρχία και να εμπεδωθεί η ισοδυναμία της ψήφου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην Αθήνα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στη Βαρσοβία.