espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 1:54:47 μμ

Ελλάδα

«Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» τόνιζαν ανώτατες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από την Κίνα.
Μπουρίνι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης και διάρκειας σάρωσε τη νύχτα τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρότατη νεροποντή.

Η καταιγίδα που έπληξε ξαφνικά την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ξεκίνησε στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, με δυνατές ριπές ανέμου και αστραπές και εξελίχθηκε σε πρωτοφανούς έντασης νεροποντή διάρκειας 40 λεπτών.
«Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» τόνιζαν ανώτατες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από την Κίνα.
Ο δακτύλιος πάει διακοπές. Την Παρασκευή 11 Ιουλίου είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά - ζυγά) για την περίοδο 2013-2014 στην περιοχή του Μικρού Δακτυλίου [Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ.
Μείζον πρόβλημα για τις οικογένειες είναι το να υπηρετούν οι εργαζόμενοι σύζυγοι ή οι συμβιούντες (ζευγάρι που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης) σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα σε διαφορετικούς νομούς. Με μια ρύθμιση που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για την κινητικότητα, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιχειρεί να δώσει λύση.
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 08:50

Ταχέως οι προσλήψεις από... δικαστήριο

Συντάκτης:
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις κατ' εφαρμογήν δικαστικών αποφάσεων. Την πλήρη ευθύνη για να προσλάβουν, ταχέως και χωρίς καθυστερήσεις, τους δικαιωθέντες από τα δικαστήρια έχουν οι φορείς στους οποίους ορίζεται να διοριστούν.

Μόνο οι τέσσερις από τους 35 συνολικά συλληφθέντες προφυλακίστηκαν τελικά για τη συμμετοχή στην αναφερόμενη μεγάλη εγκληματική οργάνωση ποινικών, κυρίως από τη Γεωργία,-που είχαν προχωρήσει σε εκατοντάδες κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες στην Αττική και η οποία εξαρθρώθηκε προ τριών ημερών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.
Η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ Εξαρχείων επικαλούμενη τις «αλλεπάλληλες κακόβουλες και βανδαλιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστηµα».

Η απόφαση αφορά την προσωρινή αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδροµικού Καταστήµατος Εξαρχείων (Αθήνας 61) από την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου «και µέχρι νεότερης σχετικής απόφασης».

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Μαρούσι, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονταν για την παρουσία των γραφείων στην περιοχή.

Νέα πολιτική Κίνηση ανακοινώνει ο Χάρης Θεοχάρης την Δευτέρα, 11 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, παρουσία του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Θα ονομάζεται «Δημοκρατική Ευθύνη», θα κινείται στον χώρο του προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού κέντρου, και δεν θα είναι αρχηγοκεντρική.