espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 3:27:31 μμ

Ελλάδα

Οι Συνθήκες της ΕΕ περιγράφουν μόνο σε γενικές γραμμές το πλαίσιο για αποχώρηση μίας χώρας από την Ένωση και η Βρετανία γίνεται, μετά από μία δύσκολη σχέση 43 χρόνων, η πρώτη που τραβά αυτόν τον δρόμο.
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 14:50

Σοκ και στην επιστημονική κοινότητα από το Brexit

Συντάκτης:

Ένα έντονο κλίμα ανησυχίας έχει εξαπλωθεί στους κόλπους της μεγάλης και ισχυρής επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας της Βρετανίας, η οποία περιλαμβάνει πολλούς Έλληνες, λόγω των αναμενόμενων συνεπειών της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μπορεί να μεταφραστεί επίσης σε έξοδο πολύτιμων ερευνητικών κεφαλαίων και «εγκεφάλων».

Μετά το σοκ της Παρασκευής, η Ευρώπη προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να βρει απάντηση στο Brexit: Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών συνέρχονται στο Βερολίνο για να καταρτίσουν τη θέση της ΕΕ για το πώς πρέπει να γίνει η έξοδος και να εξετάσουν ποιο μέλλον έχει η διαδικασία ενσωμάτωσης στους υπόλοιπους «27».
H γερμανική κυβέρνηση θα επιδιώξει μετά το Brexit μια «συμφωνία σύνδεσης» με τη Βρετανία ώστε να αποτρέψει τους μιμητές, αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.

Ήδη τις περασμένες μέρες οι σύμβουλοι του Σόιμπλε είχαν συντάξει σχέδιο για την περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ με τίτλο «Η γερμανική στρατηγική σχετικά με το Brexit».
«Είναι η σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου. Οι ορθόδοξες γυναίκες είναι εδώ» δηλώνει στο «Βήμα» η μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του χεριού γυναίκες που μετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που συγκλήθηκε στην Κρήτη.

Ένα άτομο, πιθανότατα άνδρας, εγκλωβίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από συρμό του ηλεκτρικού στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρός.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 10:30 το βράδυ της Παρασκευής.

Άνοιξαν οι εργασίες της ιδρυτικής πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας το απόγευμα στο ΣΕΦ, για την οριστική διαμόρφωση πολιτικής απόφασης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα με την ανάδειξη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 00:50

Βγήκαν «πατερίτσες» στην Πανορθόδοξη Σύνοδο

Συντάκτης:
Κρήτη - αποστολή

Ενταση κυριαρχεί σήμερα, Παρασκευή, προ τελευταία ημέρα των συνεδριάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Από αργά το βράδυ της Πέμπτης και ολόκληρη την Παρασκευή οι αρχιερείς «διασταυρώνουν τις πατερίτσες τους» με αφορμή το κείμενο για τις σχέσεις της «Ορθοδόξου Εκκλησίες προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο».

Για «κίνδυνο» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, σε περίπτωση εφαρμογής της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών, «προειδοποιεί» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τους υπέρμαχους του συγκεκριμένου εκλογικού συστήματος.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να κυβερνάται.