espa pkm

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026, 6:22:23 μμ

Ελλάδα

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 19:50

Αργολίδα: Ληστεία σε βάρος επιχειρηματία και της συζύγου του

Συντάκτης: Eidisis.gr
Θύματα ένοπλης ληστείας στο σπίτι τους στην Άκοβα Άργους έπεσαν το πρωί της Δευτέρας 53χρονος επιχειρηματίας εμπορίας και συσκευασίας κρεάτων και η 48χρονη σύζυγός του.

Λίγο μετά τις 09.30, την ώρα που έβγαιναν από το σπίτι τους κι έμπαιναν στο γκαράζ του σπιτιού τους, τέσσερις άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και τα χέρια τους, τους επιτέθηκαν και τους ακινητοποίησαν, με την απειλή δύο Καλάσνικοφ και ισάριθμων πιστολιών.
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 19:50

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο για το Brexit

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες που συγκλήθηκε μετά το βρετανικό δημοψήφισμα που «έδειξε» Brexit.

Η Σύνοδος Κορυφής και η κατάσταση στην Ευρώπη βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς.
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 18:50

Εκλεψαν ιατρικό μηχάνημα από το Νοσοκομείο της Βέροιας

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ένα πανάκριβο αναλυτή ορμονών κατάφεραν να κλέψουν από το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Βέροιας την περασμένη Τρίτη δύο άνδρες, φεύγοντας ανενόχλητοι.

Οι δράστες εμφανίστηκαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο νοσοκομείο και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας συντήρησης ιατρικών μηχανημάτων, κατάφεραν να αρπάξουν το πανάκριβο μηχάνημα.
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 18:50

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Δύο τα μέτωπα

Συντάκτης: Eidisis.gr
Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.
«Το Ποτάμι δεν θα υπογράψει το σύμφωνο ακυβερνησίας που προτείνει ο κύριος Τσίπρας» ξεκαθάρισε για το νέο εκλογικό νόμο ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. Ο νέος νόμος θα βασίζεται στην απλή αναλογική και αναμένεται να ψηφιστεί μετά τις 10 Ιουλίου.

Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17, δήλωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας, προκειμένου να ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Έμφαση στο δόγμα της «μετάβασης στη μετά - λαϊκισμό εποχή» και στην ήττα των δημαγωγών και των λαϊκιστών, θα δώσει από εδώ και πέρα, με μεγαλύτερη ένταση, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο την εκλογική νίκη του Λαϊκού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας.

Στη σφράγιση του ξενοδοχείου «Ελπίς» στην τουριστική παραλία της Εφταλούς στο Μόλυβο (Μήθυμνα) προέβη το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο της περιφερειακής υπηρεσίας Τουρισμού Βορείου Αιγαίου με τη συνδρομή αστυνομικών. Το ξενοδοχείο, που παρέμενε επί χρόνια κλειστό, είχε ενοικιασθεί και επισκευασθεί από οικογένεια Αγγλων που ζει στο Μόλυβο μέσω ευρωπαϊκών χορηγιών, και σχεδιαζόταν να λειτουργήσει ως «παραλιακό καταφύγιο για πρόσφυγες» με την επωνυμία «Hope Centre».

Την θέσπιση οικονομικού κινήτρου για τον διορισμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Καστερόλιζο πρόκεται να εισηγηθεί στο ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος, που είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για τις συνθήκες περίθαλψης στο ακριτικό νησί.
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 17:50

Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Για δυναμική αντίδρασή της «με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις» προειδοποιεί «προς όλες τις κατευθύνσεις» η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να θυσιαστεί το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο «στον βωμό των σκοπιμοτήτων και των Μνημονίων».