espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 11:08:57 μμ

Ελλάδα

Την ευθύνη για τις μαζικές φθορές που, όπως υποστηρίζουν, προκάλεσαν το περασμένο Σάββατο σε 514 ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων σε δεκάδες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ της Αττικής αναλαμβάνουν αντιεξουσιαστές, με κείμενο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο, υπό τον τίτλο «Συντονισμένη δράση για ελεύθερες μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».
Αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη, λόγω της συνεχιζόμενης δύσκολης κατάστασης με την μεγάλη πυρκαγιά, η σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Στόχος ληστών έγινε νωρίς το πρωί της Τρίτης χρηματαποστολή, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Στις 07.30, στη διάρκεια ανεφοδιασμού ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, δύο άγνωστοι, με την απειλή όπλου και βαριοπούλας, αφαίρεσαν το βαλιτσάκι με τα χρήματα που μετέφερε ο υπάλληλος ασφαλείας και εξαφανίστηκαν.
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 14:50

Συνέφαγαν Γιούνκερ, Σαμαράς και Αβραμόπουλος

Συντάκτης:

Γεύμα εργασίας στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρέθεσε στην Αθήνα ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος την Κυριακή.

Το παρόν έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο twitter η εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Μίνα Αντρέεβα.

Αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη, λόγω της συνεχιζόμενης δύσκολης κατάστασης με την μεγάλη πυρκαγιά, η σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία Μουζάλα που αλλάζει τη σύνθεση των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου, η οποία είχε θεσπιστεί μόλις πριν από δυόμισι μήνες.

Ερωτήματα περί συνταγματικότητας εγείρει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) η οποία κάνει λόγο για «βεβιασμένως εισαχθείσα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση, τροπολογία, με την οποία προτείνονται σοβαρότατες αλλαγές στο προ ολίγων μηνών υιοθετηθέν νομοθετικό πλαίσιο».
Την ώρα που ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας έχει αυξηθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ανοίγει εντός του Ιουλίου η πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποίο θα αφορά 40.000 φτωχά νοικοκυριά που ζουν σε τριάντα επιλεγμένους δήμους.
Τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου, που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά στην περιοχή Ευρύχου, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:
Σαφές αντιεβραϊκό μένος φαίνεται ότι διαπνέει τις απόψεις του «ψευδομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, όπως προκύπτει από το απόσπασμα βίντεο που περιήλθε εις γνώση του «Βήματος» πριν από μερικές ημέρες. Αν και το ντοκουμέντο προέρχεται από εκδήλωση του πραγματοποιήθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης (σσ.
Έχασε τη ζωή του και δεύτερος δασοπυροσβέστης, μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου, το οποίο συμμετείχε στην τεράστια κινητοποίηση των κυπριακών αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου.

Πρόκειται για τον 44χρονο Μάριο Αριστοτέλους, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από το δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη 49χρονος δασοπυροσβέστης.