espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 1:06:23 μμ

Ελλάδα

«Αυτή είναι η κυβέρνηση. Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής", απαντά η ΝΔ σε ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

«Αναρωτιόμαστε με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας «επαναλαμβανόμενα φαινόμενα κυβερνητικού αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς», ενώ διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση την στοχοποιεί, κατηγορώντας την ουσιαστικά ότι οργανώνει την συγκέντρωση με αίτημα «παραιτηθείτε».

Παραμένει και το πρωί της Τρίτης σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άκρες Μεγάρων, κοντά στο πεδίο βολής, στους πρόποδες του όρους Πατέρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 23:50

Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε αγόρι ενός έτους

Συντάκτης:

Τραγικό θάνατο βρήκε αγοράκι ενός έτους, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο, στον οικισμό Αγία Σοφία, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και αναζητείται. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης.

Τη νέα τους ταυτότητα και τη νέα ιστοσελίδα που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Κολλεγίων.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ζήτησαν αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους (που προέρχονται βέβαια από κολέγια που συνεργάζονται με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού), με εκείνα των αποφοίτων των ελληνικών πανεπιστημίων.
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 22:50

Πυρκαγιές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής

Συντάκτης:
Παραμένει και το πρωί της Τρίτης σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άκρες Μεγάρων, κοντά στο πεδίο βολής, στους πρόποδες του όρους Πατέρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με θέμα τη μη ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη «στεγανοποίηση» από πολιτικές παρεμβάσεις των ερευνών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος, κατέθεσαν 37 βουλευτές της ΝΔ.

Λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει από σειρά δηλώσεών του ρίχνει ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης και επανέρχεται με νέα σχόλια γύρω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Όπως είπε, δεν χρειάζεται «ομοιομορφία» στα σχολεία και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός μιας παρέλασης».
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 21:50

Στη Λάρισα το πρώτο μουσείο σε φυλακή

Συντάκτης:
Το μικρότερο μουσείο της χώρας και το πρώτο σε φυλακή άρχισε μόλις τη λειτουργία του. Πρόκειται για ένα «μικρό και έξυπνο» μουσείο με την επωνυμία SMART (από τα αρχικά των λέξεων Small Museum of ART).
"Ανόητη" και "εκβιαστική", χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, την τακτική που ακολουθεί η ΝΔ και συνδέουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ότι δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες της για ναυάγιο στην αξιολόγηση και τα σχέδια για δημιουργία πολιτικής κρίσης.