espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 6:43:24 μμ

Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα προκαταγραφής αιτούντων διεθνή προστασία, που υλοποιεί η Υπηρεσία Ασύλου με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Ασυλο (EASO).

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών απορρίπτουν όλες τις αιτιάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο σε προκλητική ανακοίνωση -με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου αστην Αγία Σοφία- θέτει θέμα θρησκευτικών ελευθεριών στην Ελλάδα.
Για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Alpha 989.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής.
Διακοπή νερού στην περιοχή Άνω Δάσος του Δήμου Χαϊδαρίου ανακοινώνει η ΕΥΔΑΠ, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2016 έως τις 6.00 το πρωί της ίδιας μέρας.
Τα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας που έφερε στην επιφάνεια το κατασκευαστικό έργο της επέκτασης του μετρό στον αρχαιολογικό χώρο στον Πειραιά εκτίθενται από σήμερα, Τετάρτη, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Στην Επιφάνεια».

Με την πλήρη ανάπτυξη των υπηρεσιών ασύλου σε όλα τα νησιά μέχρι τέλος Ιουνίου σκοπεύει η κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά και να αντιμετωπίσει την έκρυθμη κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα hot spot.

Η νέα μόνιμη έκθεση του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου «Transparency» εγκαινιάστηκε την Τετάρτη παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, του προέδρου της Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» κ. Κωνσταντίνου Μπακούρη και του προέδρου της Ε.
Tην καθυστέρηση στον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες 2013 και 2014, επισημαίνουν 27 βουλευτές της ΝΔ με κοινοβουλευτική παρέμβασή τους, προς τον πρωθυπουργό τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών.
Έκκληση προς τους συναρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν «με μεγάλο ενδιαφέρον άμεσα» το θέμα της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ απευθύνει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, την οποία κοινοποιούν και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το ΤΑΙΠΕΔ και τον Πρόεδρο του ΟΛΠ Γιάννη Κούβαρη, τους ζητά να λάβουν υπ’ όψιν το γεγονός ότι, όσο προχωρά η τουριστική περίοδος προς την κορύφωση της κίνησης και συνεχίζονται οι απεργίες, οι απώλειες προσεγγίσεων των πλοίων στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια της περιφέρειας θα αυξάνονται, με ανάλογη ζημιά της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.
Σε πρωτότυπη «ανάκριση» μέσω skype υπέβαλαν επί 40 λεπτά τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχη Φυτράκη, έγκλειστοι των φυλακών Λάρισας - εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Στο πλαίσιο πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας», έθεσαν ανοιχτά ερωτήσεις για την εκπαίδευση στις φυλακές, το ποινικό και σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του υπουργείου.