espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 5:48:02 μμ

Ελλάδα

Τεράστια ποσότητα οπιούχων χαπιών σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από την Ινδία και φέρεται να είχε προορισμό μέλη του ISIS στη Λιβύη εντόπισε πριν από λίγες ώρες το ΣΔΟΕ και η ΕΛ.
Μέσω της πρωτοβουλίας «Airport Praxis 2», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) προσφέρει σε 100 νέους και νέες, από 19 έως 29 ετών, εργασία στο αεροδρόμιο για περίοδο έως έξι μηνών, με στόχο η προϋπηρεσία, η κατάρτιση και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν να αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στα επόμενα επαγγελματικά βήματά τους.
«Όποιος ασθενής έχει χρήματα σώζεται. Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει».

Την παραπάνω καταγγελία κάνουν στελέχη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ύστερα από αναφορές των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 21:50

Ύποπτο δέμα σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό

Συντάκτης:
Ύποπτο δέμα έφτασε σήμερα, Πέμπτη, μετά τις 15.30 στο σπίτι δικαστικού στον Χολαργό, η οποία αφού είδε το περιεχόμενο ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η δικαστικός, όταν το παρέλαβε από ταχυδρομικό διανομέα, το θεώρησε ύποπτο και άμεσα ενημέρωσε την ΕΛ.
Τη διαβεβαίωση ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή εισέπραξε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ.
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου ξεκινούν οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και ΕΠΑΛ-Ομάδα Β', ενώ θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 17 του μηνα.

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Παιδείας, στις επαναληπτικές εξετάσεις παραπέμπονται όσοι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄ δικαιολογημένα απουσίασαν ή διέκοψαν την εξέτασή τους και προσκόμισαν εντός τριών ημερών στο λύκειο προς έγκριση τα απαιτούμενα κατά τη νομοθεσία δικαιολογητικά που έχουν ήδη πληροφορηθεί από τα λύκειά τους.
Οι καθυστερήσεις στην άμεση κάλυψη με χώμα των αποβλήτων που εισέρχονται καθημερινά στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή αλλά και οι κατά καιρούς ελλείψεις σε εξοπλισμό για τη χωματοκάλυψη επιτείνουν το πρόβλημα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί ανά διαστήματα τις γύρω από τον ΧΥΤΑ περιοχές.

Στις 3 το απόγευμα της Πέμπτης συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο στο κτίριο της Βουλής. Η εισήγηση του πρωθυπουργού προς το Υπουργικό Συμβούλιο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Στο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων 24ωρων, με ορόσημο τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, ώστε να εκταμιευτεί η δόση.

Μια νομοθετική εκκρεμότητα λύθηκε μέσω βουλευτικής τροπολογίας που υπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, η οποία έγινε αποδεκτή και προβλέπει την κατάργηση του άρθρου 78 του ν. 4386/2016 (Α’ 83/11-5-2016) από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του, που αφορούσε την μετατροπή ολυμπιακού ακινήτου του Beach Volley στο Φάληρο σε δικαστικές αίθουσες.
Στην Αθήνα θα βρίσκεται από αύριο, Πέμπτη, ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ.