espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 6:46:59 πμ

Ελλάδα

Με Βιολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον εξετάζονται την Παρασκευή, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα (ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα (θετικής κατεύθυνσης και τεχνολογικής κατεύθυνσης – κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

«Είναι εξαιρετικά απίθανο σε ένα προάστιο της Αθήνας να εμφανισθούν δύο “δράκοι” την ίδια χρονική περίοδο. Θεωρούμε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ο δολοφόνος της 69χρονης συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτου να είναι ο 30χρονος που συνελήφθη προ διημέρου για έξι επιθέσεις σε γυναίκες σε γειτονική περιοχή.

Δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζεται ο ισλαμικός νομός, η σαρία, στους ελληνες μουσουλμάνους, που ζουν στην Θράκη.
Δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζεται ο ισλαμικός νομός, η σαρία, στους ελληνες μουσουλμάνους, που ζουν στην Θράκη.

Δύο μέρες αφιερωμένες στις καλλιέργειες και την οικολογία ξεκινώντας με ανταλλαγή σπόρων διοργανώνεται το Σαββατο-Κύριακο στην Κεντρική Εύβοια από την ομάδα "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ".

Η εκδήλωση γίνεται στον εγκαταλελειμμένο οικισμό ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων της Κεντρικής Εύβοιας.
Υπερβάσεις εντοπίζονται το 2016 στις εκτιμώμενες δαπάνες των συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν ή προγραμματιζόταν να αναληφθούν για τα έργα αυτά εφέτος είχαν καθοριστεί στο ύψος του ποσού των 2.536.000 ευρώ.

Σε πλήξη εξέλιξη είναι τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες, προκειμένου να παραδοθούν ως τον επόμενο Μάρτιο, ενώ «τρέχουν» τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που αναμένεται να ρίξουν στην αγορά πάνω από 9 δισ.

Αιχμηρή απάντηση στην ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την υπόθεση «επίορκων» υπαλλήλων που διορίστηκαν στο Δημόσιο με «πλαστά» πτυχία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.
Το δρόμο των κινητοποιήσεων, πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα, επέλεξαν τα Σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, στη διάρκεια των σημερινών γενικών συνελεύσεων που πραγματοποίησαν με αιχμή τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικόλαο Παρασκευόπουλο, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση αποσύνθεσης, που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης».