espa pkm

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 5:44:54 μμ

Ελλάδα

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 19 έτη στον 45χρονο Νορβηγό που, τον περασμένο Δεκέμβριο, σκότωσε με μαχαίρι τον 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον φίλο του σε μπυραρία στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Την παιδική χαρά στην οδό Δήμου Τσέλιου στην Δ’ Δημοτική Κοινότητα παρέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.


Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε με δωρεά ιδιώτη, ο οποίος της έδωσε το όνομα «Η χαρά της Νένης».

Η μορφή ενός γενειοφόρου άνδρα υποδέχεται τους επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και «αφηγείται» την ιστορία των αιώνων της ζωής του, από το 150 μ.

Την πρώτη αναπλασμένη παιδική χαρά, γνωστή ως «Η Χαρά της Νένης», που βρίσκεται στην οδό Δήμου Τσέλιου στην περιοχή της Τούμπας, εγκαινίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Στα νερά του Θερμαϊκού, το σύνηθες θέαμα περιλαμβάνει αργοκίνητα εμπορικά πλοία και σβέλτα καράβια-μπαράκια, που πραγματοποιούν σύντομες κυκλικές διαδρομές κοντά στην ακτή.

Μεθαύριο Κυριακή, ωστόσο, η θάλασσα της Θεσσαλονίκης θα γεμίσει με ένα διαφορετικό είδος κίνησης: Άι-Βασίληδες με κουπιά και καλό σκοπό.

«Αισιόδοξα τα μηνύματα για τη λειτουργία του μετρό»

Η Γεωργία Αϋφαντοπούλου, διευθύντρια Ερευνών του ΙΜΕΤ μίλησε στην ERT για το πως η λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης συμβάλλει στη μείωση του κυκλοφοριακού.

Ενισχύει τις δράσεις της η Πειραιώς για την υποστήριξη έργων που συμβάλλουν στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σε συνέχεια της χρηματοδότησης και υλοποίησης αντιδιαβρωτικών έργων, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Πεντέλης, η Τράπεζα προχώρησε σε δενδροφύτευση στο Πεντελικό Όρος από τους εργαζoμένους της. Με την εθελοντική τους αυτή δράση, η Τράπεζα και οι άνθρωποί της επιδιώκουν τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οργανισμού και την ενίσχυση του εταιρικού εθελοντισμού.

Αύριο, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ξεκινά η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.

Τη σορό ενός ηλικιωμένου άντρα εντόπισαν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε παλιά και εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία σε γειτονιά της Καβάλας που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης.

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα, συνοδευόμενη από συγκέντρωση των απεργών έξω από τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία σιδηροδρομικών ΣΕΠ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.