espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 10:42:42 πμ

Ελλάδα

Στη σύλληψη 23χρονου πρόσφυγα από τη Συρία για απείθεια, απειλή και οπλοφορία - οπλοκατοχή, προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην Ακτή Βασιλειάδη, μεταξύ της πύλης Ε1 και Ε2, στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυστηρότερος θα καταστεί ο έλεγχος των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Μεταξύ των αλλαγών στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες είναι και η υποχρέωση να αναφέρονται τα μετρητά και οι θυρίδες.

Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αεροπορική τραγωδία της EgyptAir.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και διαβεβαίωσε τον αιγύπτιο πρόεδρο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει με κάθε μέσο και να συνεργαστεί με την Αίγυπτο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της υπόθεσης αυτής.
Σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιείται η 9η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σειρά ενδείξεων για νέο φόνο, ο οποίος διαπράχθηκε αυτή τη φορά στο πλέον κεντρικό και τουριστικό σημείο στο Ντουμπάι, στη μαρίνα, σχετικά με την περιβόητη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το φορτηγό πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014 φέρεται να έχουν οι ελληνικές αρχές.

Μαθητεία σε επιχειρήσεις αλλά και τάξεις που θα έχουν έναν ρόλο ως «γραφεία σταδιοδρομίας» θα μπουν σε λειτουργία από την ερχόμενη σχολική χρονιά στην επαγγελματική εκπαίδευση της χώρας. Πρόκειται για... προσομοίωση του λεγόμενου «γερμανικού συστήματος» που ουσιαστικά ξεκίνησε το 2012 επί υπουργίας του κ.
Παρά τη σταδιακή «χαλάρωση» των περιορισμών στις προσλήψεις στο Δημόσιο τα επόμενα δύο χρόνια, παραμένει η «αγχόνη» των δημοσιονομικών στόχων με φθίνουσα την πορεία για τις δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ.
Συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα αποδοθεί στη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζονται φορείς του Πειραιά. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου σε συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.
Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο στελέχωσης των επιτελικών θέσεων στην κορυφή της δημοσιοϋπαλληλικής κλίμακας επέρχονται με τις νέες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο. Στελέχη που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν πλέον να διεκδικήσουν τις ανώτατες θέσεις στη διοικητική ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης.
Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που ήταν παγιδευμένο με χειροβομβίδα στο Ναύπλιο στα τέλη Απριλίου. Από την πλευρά της ωστόσο η ΕΛΑΣ δεν έχει δημοσιοποιήσει οτιδήποτε.

Το ΙΧ ανήκει σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και νυκτερινών κέντρων που είχε προχωρήσει προ μερικών ετών σε καταγγελίες εναντίον στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης ότι είχαν ζητήσει «μίζες» για έγκριση κοινοτικών κονδυλίων, ενώ φέρεται να είχε προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες σε βάρος αξιωματικών της ΕΛ.