espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 9:27:50 πμ

Ελλάδα

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5 και 30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στο νέο Πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί την ίδια μέρα προς ψήφιση στη Βουλή.
Μετά τις εκλογές της 16ης Μαΐου συγκροτήθηκε σε σώμα το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF ως εξής:

Πρόεδρος: Σοφία Τζιτζίκου
Αντιπρόεδρος: Γρηγόρης Φελώνης
Ταμίας: Θάνος Ορφανός
Φοιτητικές εκλογές διεξάγονται την Τετάρτη στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Ελλάδας.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία στις περυσινές εκλογές αναδείχθηκε, για 29η χρονιά, πρώτη δύναμη, κυκλοφόρησε αφίσα με σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς».
«Η αξιολόγηση θα κλείσει με την κυβέρνηση να βάζει καινούργιους φόρους. Το Ποτάμι υπέδειξε συγκεκριμένες δαπάνες που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 3,5 δισ. ευρώ ετησίως, αλλά εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να κόψει αυτές τις δαπάνες, τότε θα βάλει και άλλους φόρους.
Φοιτητικές εκλογές διεξάγονται την Τετάρτη στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Ελλάδας.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία στις περυσινές εκλογές αναδείχθηκε, για 29η χρονιά, πρώτη δύναμη, κυκλοφόρησε αφίσα με σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς».
Αλλάζουν, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης ή ανανέωσης της άδειας οπλοφορίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται πλέον η διεξαγωγή εξετάσεων, που περιλαμβάνουν θέματα λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του τύπου του όπλου για το οποίο αιτούνται την οπλοφορία.
«Τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την οποίαν αναγνώρισε –και τούτο οφείλουμε να το σεβόμαστε πρωτίστως όλοι οι Έλληνες, και για λόγους θεσμικής συνέπειας- η Βουλή των Ελλήνων με το ν.
Στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις, με διακίνηση ναρκωτικών, οίκους ανοχής και παρεμπόριο και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να προστατεύσει τους κατοίκους της περιοχής και το εμπόριο.
Εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας θα πραγματοποιούν την Πέμπτη και την Παρασκευή, από τις επτά το πρωί, συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα στο οδικό τμήμα με κατεύθυνση από Χαλκηδόνα προς Θεσσαλονίκη από το 21ο μέχρι το 23ο χιλιόμετρο.