espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 9:07:00 πμ

Ελλάδα

Με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Ομάδας Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής συνεχίζονται την Τετάρτη, 18 Μαΐου, οι πανελλαδικές εξετάσεις.
H «απάτη της Σαντορίνης» φτάνει στις… Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Στη λίστα των 400 Ελλήνων των Panama Papers περιέχεται το όνομα ενός εκ των πρωταγωνιστών της καταγγελλόμενης απάτης με την υφαρπαγή πολυτελούς ξενοδοχείου στην Καλντέρα, αξίας περίπου 8 εκατ.
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 08:50

Νέα χρήση για το κτίριο της Κεράνης

Συντάκτης:
Σχεδόν 20 χρόνια ήταν ανεκμετάλλευτο. Πολλοί υπουργοί το είχαν βάλει στην ατζέντα τους για να μετακομίσουν εκεί τα κεντρικά γραφεία και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί ή υπηρεσίες που στεγάζονταν σε διάφορα κτίρια, αλλά πάντα η πρόθεση έμενε στα λόγια.
Την πρόταση να πραγματοποιηθεί μια κοινή εκδήλωση για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε απόψε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή ο οποίος είχε εντοπισθεί νεκρός σε κατάσταση σήψης πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από την ιατροδικαστική έρευνα καθώς ο νεαρός έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αρχίζουν την Τρίτη τις πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, για το ζήτημα που αφορά στη συμπεριφορά του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, κατέθεσαν οι γυναίκες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επικαλούμενες τις καταγγελίες ότι ο πρώην πρέσβης είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας.

Φυγή προς τα εμπρός επιχειρεί η Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις έπειτα από το Σαββακτοκύριακο των παρεξηγήσεων ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Παρά την ένταση που δημιουργήθηκε, η Επιτροπή, η οποία στηρίζεται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το Ποτάμι, ανακοίνωσε ότι στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στο Γκάζι.
Ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων για να αποτίσει φόρο τιομής στον Ανδρέα Παπανδρέου ζητά με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής , Νίκο Βούτση, η πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Φώφη Γεννηματά.
Καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχου δεν θα μειωθεί, τονίζει το υπουργείο Εργασίας παρέχοντας διευκρινίσεις για το νέο Ασφαλιστικό. Απαντήσεις δίνει και για τις νέες συντάξεις που θα δοθούν, καθώς «γράφονται πολλά για μειώσεις μέχρι και 30% για τις νέες συντάξεις, με έμφαση ιδίως στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων».