espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 11:43:23 πμ

Ελλάδα

Την επιτυχή λήξη της διαδικασίας υποβολής ερευνητικών προτάσεων προς χρηματοδότηση για το έτος 2017 ανακοίνωσε το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ).

Το ΚΕΑΕ έλαβε συνολικά 326 αιτήσεις από τις οποίες οι 44 υποβλήθηκαν στην κατηγορία ένταξης Independent Scholar (Ανεξάρτητοι Ερευνητές), 127 αιτήσεις στην κατηγορία ένταξης Post-doc (Μεταδιδακτορικοί) και 155 αιτήσεις υποβλήθηκαν στην κατηγορία ένταξης Research Group (Ερευνητικές Ομάδες).

Στα πλαίσια συζήτησης στην ολομέλεια του ΕΚ την Τρίτη το απόγευμα για την κατάσταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών, της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, των Πρασίνων αλλά και των Ευρωπαίων Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών προειδοποίησαν τους πιστωτές της Ελλάδας και το ΔΝΤ να μην επιβάλλουν άλλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα και τάχθηκαν υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους.

Αύριο, Πέμπτη, σταματάνε τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας, τα οποία όμως πρακτικά έχουν... κλείσει απο τις 22 Απριλίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις εφέτος ξεκινούν στις 16 Μαΐου και οι μαθητές των λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα ουσιαστικά γύρισαν στα σχολεία για τρεις ημέρες.
Για προσχηματική αποχώρηση από τον εθνικό διάλογο για το κυνήγι κατηγορεί την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδα (ΚΣΕ) το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν σήμερα ότι όπως είναι σεβαστά τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων, άλλο τόσο είναι και όσοι δεν ανήκουν σε αυτούς.
Η αιθαλομίχλη απλώθηκε απειλητικά στον αττικό ουρανό και τον εφετινό χειμώνα. Παρότι η εμφάνιση του τοξικού νέφους δεν ήταν έντονη -γεγονός που αποδίδεται στις ήπιες θερμοκρασίες, αλλά και στις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου σε σύγκριση με πέρυσι- ενόχλησε και πάλι τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
Ξεκίνησε η σύνταξη και νομοτεχνική επεξεργασία του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα υπολειπόμενα ζητήματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με σχεδιασμό και στόχο να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από το Eurogroup της 24ης Μαϊου και να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση «Τσίπρα – Καμμένου», όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαπέλυσε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους δυο κυβερνητικούς εταίρους ότι «η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει».

Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 21:50

Εκατοντάδες ονόματα ελλήνων στα Panama Papers

Συντάκτης:
Εκατοντάδες ονόματα Ελλήνων οι οποίοι επέλεξαν τις υπεράκτιες εταιρείες του Παναμά, των Βερμούδων, της Κύπρου, της Ελβετίας αλλά και το μαγευτικό νησί τις Σεϋχέλλες, εμπεριέχονται στις νέες αποκαλύψεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο διαδίκτυο.
Την Τετάρτη θα δοθούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπεύθυνων Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012).

Οι δηλώσεις θα δημοσιοποιηθούν από το γραφείο του Β' αντιπροέδρου της Βουλής και θα αναρτηθούν μετά το μεσημέρι στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, όπου θα παραμείνουν διαθέσιμες για έναν μήνα.
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της Λαϊκής Ενότητας με αφορμή τα όσα έγιναν στο Eurogroup. «Με Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί να περικόπτονται αυτόματα, ερήμην και της Βουλής, ακόμα και της κυβέρνησης, μισθοί, συντάξεις ή και να επιβάλλονται φόροι» υποστήριξε