espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 10:26:37 πμ

Ελλάδα

Ξεκίνησε η λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε 10 διεθνή και κρατικά αεροδρόμια ανά την Ελλάδα.

Πρόκειται για επιλεγμένα αεροδρόμια όπου παρατηρούνται αυξημένες αφίξεις και μετακινήσεις επισκεπτών, και συγκεκριμένα για τον κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», τον κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας», το διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», τον διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», τον κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου, το διεθνές Αεροδρόμιο Κω, τον κρατικό Αερολιμένα Σαντορίνης και τον κρατικό Αερολιμένα Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός», ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και στον διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 18:50

Η Θεσσαλονίκη μέσα από τον φακό των Ναζί

Συντάκτης:
Η Θεσσαλονίκη μέσα από τον ναζιστικό φακό αποκαλύπτεται σε έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού που διοργανώνει περιοδική έκθεση με τίτλο «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου».
Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών το θέμα των κλειστών κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο φάκελος των κλειστών κλινών σε ΜΕΘ έχει ήδη ανατεθεί και διερευνάται από τον εισαγγελέα Στ.
Σύμφωνος με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την καθολική πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η γενική διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σουζάνα Γιάκαμπ.
Την αντίδραση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκάλεσε την Δευτέρα το πρωί η παρουσία ένστολου αστυνομικού στα γραφεία της ΠΝΟ και ενώ συνεδρίαζε για το εάν θα συνεχίσει ή όχι την 4ημερη απεργιακή κινητοποίηση.
Βέβαιος ότι θα εφαρμοστεί στην πράξη και μάλιστα σύντομα το μέτρο επιβολής προστίμου ύψους 250.000 ευρώ/πρόσφυγα σε όσα κοινοτικά κράτη δεν αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, εμφανίστηκε τη Δευτέρα, από τη Θεσσαλονίκη, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να αλλάξει σελίδα η χώρα. Να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ισότητας, κοινωνικής προστασίας και δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε διημερίδα διαλόγου για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Κανονικά θα εκτελούνται από αύριο Τρίτη, μετά τις 6:00, τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς, σε σημερινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην παρατείνει άλλο την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών.

«Μέτωπο» με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας με αφορμή ανακοίνωση σχετικά με το ΠΔ 44/2016 που προβλέπει τα προσόντα, προϋποθέσεις, κωλύματα κατάταξης, κατηγορίες υποψηφίων και διαδικασία για την εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Πολυμελές κύκλωμα που ασχολούνταν με την εισαγωγή και μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά και στη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε επιχειρήσεις που έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας.