espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 5:44:03 μμ

Ελλάδα

Σε ριψοκίνδυνους τακτικισμούς επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει το πικρό ποτήρι των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ ή τουλάχιστον να το μοιραστεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Η ΝΔ εξακολουθεί να ποντάρει στην αποσταθεροποίηση.
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 08:50

Η Αθήνα στον ιστό του κουαρτέτου

Συντάκτης:
Το Eurogroup της 24ης Μαΐου διαγράφεται ως το απώτατο όριο στο οποίο θα μπορούσαν να... συρθούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Υστερα από αυτή την ημερομηνία η κυβέρνηση θα εισέλθει στη «ζώνη του λυκόφωτος».
Με την πλάτη στον τοίχο, έπειτα από τη διακοπή των συνομιλιών και τη ματαίωση του Eurogroup της Πέμπτης, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως αναζητεί μια διαχειρίσιμη (;) εσωτερική και διεθνή κρίση, προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό βάρος των πρόσθετων προληπτικών μέτρων.
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 08:50

Δεν υπάρχει λύση για το χρέος χωρίς το ΔΝΤ

Συντάκτης:
Οι διαρροές κρατικών μυστικών είναι σύνηθες φαινόμενο. Ακόμη πιο συνηθισμένο είναι ότι εκείνοι που τις κάνουν αρνούνται πεισματικά την πατρότητά τους. Εξαίρεση αποτελεί ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής την περασμένη Τετάρ.
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 08:50

Ο εφιάλτης του Grexit παραμένει υπαρκτός

Συντάκτης:
Στη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη κάποια στιγμή εντός της επόμενης πενταετίας προβαίνει σε ανάλυσή του το Economist Intelligence Unit. Η έκθεση αυτή, η οποία αναφέρεται γενικότερα στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση τα επόμενα πέντε χρό.
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 08:50

Ψηφίζουν και τρέμουν την κατακραυγή

Συντάκτης:
Τον δικό τους «σταυρό του μαρτυρίου» σηκώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ Ευ. Μπούτας περιέγραψε με τον δικό του τρόπο κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτρ.
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 08:50

«Δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι»

Συντάκτης:
Ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας αποδίδουν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν ότι δεν διδάχθηκε τίποτε από τα παθήματα του περυσινού καλοκαιριού. «Καθυστέρησαν συνειδητά τη διαπραγμάτευση και οδηγούν τη χώρα σε νέο αδιέξοδο.
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 08:50

Συμμαχίες, συμβιβασμοί και κυριαρχία Μητσοτάκη

Συντάκτης:
Με λυμένα χέρια και χωρίς εσωκομματικές αναταράξεις πορεύεται από εδώ και πέρα, έχοντας περάσει και τον κάβο του 10ου Τακτικού Συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει πλήρη ευχέρεια κινήσεων για να ξεδιπλώσει το στρατηγικό του σχέδιο, καθώς στην κορυφαία κομματική δια.
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 08:50

Νέα Δημοκρατία έτοιμη για όλα

Συντάκτης:
Μια νέα περίοδος ξεκινά για τη Νέα Δημοκρατία με τη συμπλήρωση των «111 ημερών» από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έως την Κυριακή του Πάσχα, καθώς η προοπτική της εξουσίας διαμορφώνει νέα δεδομένα και την οδηγεί πλέον σε πιο επιθετική στρατηγική με έμφαση, πέρα από το κυβερνητικό πρόγραμμα, στη.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Πύλο, όπου βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα, ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, απάντησε: «Υπάρχουν διάφορα περίεργα φρένα που δεν μας αφήνουν να απογειωθούμε.