Ελλάδα
«Μπορεί να μην είμαστε καλοί στη διαπραγμάτευση, μπορεί να μην είμαστε καλοί στη διαχείριση κρίσεων, αλλά στο ρουσφέτι είμαστε άσοι» λένε τις τελευταίες ημέρες αυτοσαρκαζόμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα σχετικά στοιχεία: από τις αρχές του έτους η κυβέρνηση ψήφισε 1.
Με... «σφιγμένα δόντια και συστάσεις προς τους υπουργούς, προκειμένου να ακολουθούν κανόνες ορθής νομοθέτησης ώστε να παράγεται έργο» προσδοκά ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης να βάλει τάξη στο χάος που έχει δημιουργηθεί από την παγιωμένη πλέον κυβερνητική πρακτική της κατάθεσης πλήθους τροπολογιών.
Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 09:50
Ντομινίκ Βολτόν: «Η Ευρώπη δεν έχει φθαρεί, της λείπει η πολιτική ουτοπία»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ντομινίκ Βολτόν, ένας από τους επιφανέστερους θεωρητικούς της πολιτικής επικοινωνίας, διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Ερευνας (CNRS) της Γαλλίας και του διεθνούς περιοδικού «Hermès», περιέγραφε τις προάλλες στο «Βήμα» ένα παράδοξο του 21ου αιώνα.
Τέσσερις χιλιάδες τριακόσιοι πενήντα πρόσφυγες, από τους πρώτους που συνειδητοποίησαν ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά στην Ειδομένη, είναι «εγκλωβισμένοι» στο Ελληνικό. «Το Βήμα» είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που έλαβε την άδεια να επισκεφθεί τις τρεις δομές στο Ελληνικό - το γήπεδο χ.
Η δράση περίπου 400 ακτιβιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που, σύμφωνα με την καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ., συμμετέχουν σε περίπου 60 μη κυβερνητικές (ΜΚΟ) και άλλες οργανώσεις οι οποίες είναι παρούσες στην Ειδομένη προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στις αρχές Ασφαλείας.
Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 08:50
Το μακρύ χέρι του Πολάκη στους διορισμούς γιατρών
Συντάκτης: Eidisis.grΕνα μικρό ΕΣΥ ημετέρων ιατρών και νοσηλευτών επιχειρεί να δημιουργήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης παρεμβαίνοντας στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε από αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη εν πρώτοις 100 θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φρον.
Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 08:50
Η δημοσιογραφία στο εδώλιο, οι δημοσιογράφοι στα... κάγκελα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) βάσει της οποίας διαγράφονται προσωρινά τρεις δημοσιογράφοι και τιμωρούνται με την ποινή της επίπληξης άλλοι τέσσερις για αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά την τηλεοπτική δραστηριότητά τους υπ.
Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 08:50
200 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την Ανακύκλωση
Συντάκτης: Eidisis.grΤα 200 εκατομμύρια ευρώ φθάνει ο προϋπολογισμός του κατατεθειμένου στις αρμόδιες αρχές επιχειρησιακού σχεδίου της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) για την περίοδο 2015-2020. Ωστόσο, τα διαθέσιμα της εταιρείας, η οποία καλείται να φέρει σε πέρας το έργο της ανακύκλωσης συσκευασιών .
Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 02:50
Νέα Δημοκρατία:Ένταση στο εσωτερικό των κομματικών οργανώσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΈνταση επικρατεί στο εσωτερικό των κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε αρκετούς νομούς ενόψει των εκλογών για τους προέδρους των ΝΟΔΕ (νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών) την Κυριακή 17 Απριλίου και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του 10ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.
Με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNN -τις οποίες έκανε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Λέσβο και θα προβληθούν εντός της ημέρας στις ΗΠΑ-, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τη μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο νησί.