espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 1:56:03 μμ

Ελλάδα

Με την αξιολόγηση να παραμένει ανοιχτή και στην Ουάσινγκτον να διεξάγονται κρίσιμες συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος, η κυβέρνηση επιλέγει την επιστροφή στην ατζέντα της διαπλοκής. Το πρωί της Παρασκευής, στη Βουλή, διεξάγεται συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην τελική του φάση εισήλθε το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κωδικό: «111 ημέρες». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε θέσει πριν εκλεγεί ως στόχο ότι έως το Πάσχα, την Πρωτομαγιά, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 111 ημέρες από την εκλογή του, θα είχε ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίκεντρο της συνεδρίασης οι τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι εχθές Πέμπτη σημειώθηκαν 31 παραβιάσεις, έξι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και μία εμπλοκή με τουρκικά οπλισμένα F16.
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 12:50

Έφτασε στη Λέσβο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Συντάκτης:
Στη αεροδρόμιο της Μυτιλήνης έφθασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα βρεθούν το Σάββατο κοντά στους πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η ΝΔ προηγείται με 5,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του καναλιού Action 24.

Επιπλέον, το 47% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, έναντι του 32% που προτιμά την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με εναέρια και πλωτά μέσα καθώς και με προσωπικό ζήτσαν οι Αμερικανοί από την Ελλάδα να εμπλακούν στη δραστηριότητα της συμμαχίας στο ανατολικό Αιγαίο ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αμερικανική παρέμβαση προς την Τουρκία, σε ανώτατο επίπεδο, ώστε να απεμπλακούν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
Το 4ο Φεστιβάλ «Νεολαία εν... δράσει» είναι πλέον γεγονός και θα διοργανωθεί από τις 15 ως τις 20 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60) προσφέροντας στους νέους κίνητρο για την ενασχόλησή τους με τον πολιτισμό.
Παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο υπέρ της Ελλάδας επιχειρεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος στις 23 Απριλίου συναντάται στο Ανόβερο με την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο με το δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογής όσο και με το προσφυγικό.
Το 4ο Φεστιβάλ «Νεολαία εν... δράσει» είναι πλέον γεγονός και θα διοργανωθεί από τις 15 ως τις 20 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60) προσφέροντας στους νέους κίνητρο για την ενασχόλησή τους με τον πολιτισμό.
Απορρίπτουν την έκκληση της κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι εμμένουν στην απόφασή τους για στάσεις εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής.