espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 10:12:20 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 12:50

Ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Σάμου

Συντάκτης:
Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από το πρωί είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μετά την ανατροπή λέμβου με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, που είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδάκι να καταλήξει στη διάρκεια της επιχείρησης περισυλλογής και να εντοπιστούν οι σοροί τεσσάρων γυναικών.
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΛΠ, αλλά και με συνέντευξή της σε ισπανική ιστοσελίδα.
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 08:50

Ορθοδοντική για ενηλίκους

Συντάκτης:
Ολο και περισσότεροι ενήλικοι ακολουθούν ορθοδοντικές θεραπείες για να διορθώσουν προβλήματα που προϋπήρχαν ή δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου και να αποκτήσουν όμορφο χαμόγελο. Και οι ορθοδοντικοί τούς προσφέρουν μηχανισμούς ειδικά σχεδιασμένους για να είναι πιο διακριτικοί, ή ακόμη και «αόρατοι», σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μεταλλικά «σιδεράκια».
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 26χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε κατά τη διάρκεια καβγά ηλικιωμένο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα εκείνος να πεθάνει αργότερα λόγω τραυμάτων από τον ξυλοδαρμό.

Το επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα.
Έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης, η οποία πρέπει να υπάρχει, κατά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την επίσκεψη στην Αθήνα αυτή την κρίσιμη ώρα των υπουργών Eξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κέντερς, της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, της υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας Μαργκαρίντα Μάρκες, καθώς και των υφυπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Αρλέμ Ντεζίρ, της Ιταλίας, Σάντρο Γκότσι και της Μάλτας, Ίαν Μποργκ, τους οποίους δέχθηκε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενους από τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη.
Στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Πριν 1,5 χρόνο βλέπαμε φώς στην άκρη του τούνελ. Τα λάθη και οι πειραματισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέλυσαν τις προσδοκίες
Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και των εκπροσώπων των Ιδιωτικών Κλινικών για τη νέα σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης. Τονίζουν ότι δεν μπορούν να δεχθούν κανέναν από τους όρους που τους ετέθησαν ενώ προειδοποιούν ακόμη και με διακοπή της συνεργασίας τους με τον Οργανισμό.

«Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο Ηλ. Κασιδιάρη, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακριά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Την ανάγκη να υπάρξουν ολοκληρωμένες πολιτικές για τη μετανάστευση σε όλη την Ευρώπη επισήμανε σε συνέντευξή του στο BBC ο έλληνας επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σημείωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια από την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση και τόνισε πως σε σύγκριση με ό, τι συνέβη πέρυσι, τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένες.

Ομόφωνα καταδίκασε σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον 56χρονο Βρετανό που κατηγορήθηκε για βιασμό και κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση των θετών παιδιών του.

Η ποινή που του επιβλήθηκε αφορά σε 19 χρόνια και 7 μήνες ποινής φυλάκισης, ενώ παράλληλα καταδικάστηκε και η σύζυγος του σε 1 χρόνο φυλάκισης με αναστολή ποινής.