espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 3:15:45 μμ

Ελλάδα

«Γελοία» χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για προσωρινή διαγραφή δημοσιογράφων.

«Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι -συνταξιούχοι κυρίως- που θεωρούν τους εαυτούς τους ιεροεξεταστές και κυνηγούν όσους δεν στρατεύονται μαζί τους ή όσους ΄παρεκκλίνουν΄.

Πολιτική εκδήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις, το κυβερνητικό έργο και το δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει η Πλατφόρμα 2010 την Κυριακή 10/4 στο ξενοδοχείο NOVUS, Κάρολου 23, (στάση μετρό Μεταξουργείο).

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 13:50

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Συντάκτης:

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιείται το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο των επεισοδίων σε Πειραιά, Ειδομένη αλλά και τα ελληνικά νησιά.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Γιάννης Μουζάλας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τοπικά 7 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ.

Ένα ακόμα σήμα στο εγχώριο και ξένο σύστημα για την πολιτική του παρουσία έστειλε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα ενός από τα πιο σημαντικά διεθνή συνέδρια, το Asian Incestment Conference στο Χονγκ Κονγκ, με μια ομιλία που είχε πολλές θετικές αναφορές στην Ελλάδα, ειδικά για τις δυνατότητες που έχει και το μέλλον της, πολλαπλάσιες αρνητικές κρίσεις και αιχμηρές διαπιστώσεις για την συγκυβέρνηση των «λαϊκιστών», ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως τη χαρακτήρισε, αλλά και επισημάνσεις για τα λάθη της Ευρώπης σε πολλούς τομείς.

Πολιτική εκδήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις, το κυβερνητικό έργο και το δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει η Πλατφόρμα 2010 την Κυριακή 10/4 στο ξενοδοχείο NOVUS, Κάρολου 23, (στάση μετρό Μεταξουργείο).

Επισκέψεις σε επιλεγμένους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, πραγματοποιεί ο επικεφαλής του τμήματος επιδημιολογικής επιτήρησης και απόκρισης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), Δρ Ντένις Κουλομπιέρ.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος συναντήθηκε, χθες Πέμπτη, στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ με κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου, της ΕΣΔΥ και του ΕΚΕΠΥ.
Με επεισοδιακό τρόπο έγινε η απομακρυνση προσφύγων από το λιμάνι της Χίου, μετά από μία εβδομάδα παραμονής τους στο σημείο.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν έφτασε στο λιμάνι ομάδα 150 κατοίκων, ζητώντας από τους πρόσφυγες να φύγουν.

Η Ελλάδα ανέβαλε ώς την Παρασκευή την επαναπροώθηση της επόμενης ομάδας προσφύγων στην Τουρκία, βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αγκυρα, δήλωσε την Τρίτη τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως δεν αναμένεται να υπάρξει επανεισδοχή άλλων μεταναστών στη χώρα του μέχρι τότε.

Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισαν για την Παρασκευή 8 Απριλίου τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Όπως αναφέρουν, διαδηλώνουν «ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τον πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα.