espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 10:53:34 μμ

Ελλάδα

Εγκρίθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τις πτήσεις υδροπλάνων στο Ρέθυμνο.

Το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας παραμένει σήμερα το μόνο αδειοδοτημένο, ωστόσο το υπουργείο έχει εγκρίνει ακόμα έξι άδειες για υδατοδρόμια σε Αγία Μαρίνα Γραμματικού, Αλόννησο, Παξούς, Ρέθυμνο, Σκόπελο και Σκύρο.
Κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί γιατί, αυτή ειδικά τη στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει την αντιπαράθεση με το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες.
Με στόχο να ενισχύσει το μήνυμα ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center συμμετέχει στις γενικότερες δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), προσφέροντας στο γενικό κοινό δύο πακέτα προληπτικού ελέγχου σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή.
Απάτη κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου ήρθε στο φως από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 26χρονης.

Προηγήθηκε καταγγελία από τον νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας που δραστηριοποιείται στην έκδοση και διανομή ηλεκτρονικού χρήματος και στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών.
Τη διαδικασία, βήμα προς βήμα, διορισμού επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε άλλη υπηρεσία ή φορέα από αυτή όπου αρχικώς προορίζονταν, καθορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Τη δυνατότητα αυτή δίνει ο νόμος 4369/16 (άρθρο 32) και προβλέπεται η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων υπηρεσιών ή φορέων του Δημοσίου αποκλειστικά σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις.
Πιθανώς, ο κ.Τσίπρας _ ή, εν πάση περιπτώσει, αυτοί που χειρίζονται τα θέματα αυτά για λογαριασμό του _ να μην θυμάται πότε δήλωσε τις εταιρικές συμμετοχές του εξ ου και η σύγχυση ημερομηνιών.
Βερολίνο

«Η κρίση γεννά Κροίσους». Με την ωραία αυτή ιστορική διδαχή, παρμένη από τον Αριστείδη Ωνάση, άρχισε την ομιλία του στην ημερίδα του Ελληνικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Βερολίνο ο υφυπουργός εξωτερικών για θέματα οικονομίας Δημήτρης Μάρδας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει την Τετάρτη το μεσημέρι μία μεταρρύθμιση του Συστήματος του Δουβλίνου σύμφωνα με την οποία σε έκτακτες περιπτώσεις και όταν ένα ή περισσότερα κράτη - μέλη της ΕΕ έχουν να αντιμετωπίσουν μία κρίση όπως η τρέχουσα με το Προσφυγικό θα πρέπει να ενεργοποιείται μία κλείδα ανακατανομής των αιτούντων άσυλο στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ένωσης.
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά από γενικούς γραμματείς τριών υπουργείων: Β. Παπαδόπουλος του Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τζανέτος Φιλιππάκος του Προστασίας του Πολίτη και Γιάννης Ταφύλλης του Εθνικής Άμυνας .
Την απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ερχόμενη σχολική χρονιά, με την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου, ανακοίνωσαν οι ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.