Ελλάδα
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50
Καίγεται για την αξιολόγηση, ετοιμάζει ανασχηματισμό
Συντάκτης: Eidisis.grΕχουν παρέλθει σχεδόν δύο μήνες από τότε που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωνε σε δραματικούς τόνους στη Βουλή: «Καήκαμε αν η αξιολόγηση πάει να ολοκληρωθεί Μάιο - Ιούνιο». Παρά ταύτα, ο τερματισμός της εκκρεμότητας κοντά στο καταστροφικό, κατά τον υπουργό Οικονομικών, όριο περιγράφετα.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50
Xειροκροτoύν Καμμένο, ενώ στο Προσφυγικό στρίβουν αριστερά
Συντάκτης: Eidisis.grΛίγες ώρες αφότου σχεδόν σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκίμαζε και χειροκροτούσε τον Π. Καμμένο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης την προηγούμενη Τετάρτη, ένα σημαντικό τμήμα της (το στενότερα συνδεδεμένο με το «κίνημα» και τον ακτιβισμό) επέλεξε να εκδηλώσει επισήμως κ.
Η ώρα των φόρων και των μέτρων του κ. Τσίπρα που θα επιβαρύνουν έναν στους δύο φορολογουμένους μέσω της άμεσης φορολογίας, αλλά το σύνολο των φορολογουμένων μέσω της αύξησης της έμμεσης φορολογίας σε καύσιμα, φυσικό αέριο, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία και αγορά ΙΧ αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισ.
Συνεχείς αναβολές παίρνει η άρση των capital controls και πλέον όλα δείχνουν πως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες, είναι εδώ για να μείνουν για πολύ ακόμη.
Στην οικοδόμηση ενός κόμματος εξουσίας με διαφορετικό στίγμα και φυσιογνωμία, όπου δεν θα έχουν θέση οι παραδοσιακοί μηχανισμοί των «βαρόνων», προχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δρόμο προς το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 22-24 Απριλίου.
Η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, δεν ανέδειξε κανένα καινούργιο ζήτημα. Ανέδειξε όμως ένα πρόσωπο. Τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αυτά που είπε έκαναν αίσθηση αλλά όχι τόση όση το ύφος του, ένα μείγμα αλαζονείας και δικαιικής περιφρόνησης, αταίριαστο για έναν πρώην .
Με επιστολή της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει «ανακριβέστατο» και «μη σοβαρό» το δημοσίευμα του «Βήματος». Αυτό που ξεχνά η κυρία Θάνου είναι ότι το ρεπορτάζ στηρίζεται στην απόφαση 335/2014 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το οποίο καταδίκασε την τότε αρεοπαγίτη και νυν Πρόεδρο του Αρείου Πάγο.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50
Η δικηγόρος, το συμφωνητικό και οι... αντίπαλοι
Συντάκτης: Eidisis.grΤη δικηγόρο Ιωάννα Σακελλαρίου δεν την επέβαλε κανένας στην κυρία Θάνου. Η ίδια και ο σύζυγός της την επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσει στο Μισθοδικείο. Εικάζουμε ότι θα υπήρχε η ελάχιστη σχέση εμπιστοσύνης.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50
Φώτης Κουβέλης: «Ωρίμασαν οι συνθήκες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ...»
Συντάκτης: Eidisis.grΕτοιμος να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και στην κυβέρνηση δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αναμένοντας απλώς τη σχετική πρόσκληση από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι έχουν πλέον εκλείψει οι λόγοι που τον οδήγησαν να α.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50
Γκιόργκι Ιβανόφ: «Το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου είναι προς όφελος της Ελλάδας»
Συντάκτης: Eidisis.grΤα Σκόπια δεν ζήτησαν ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού στα Δυτικά Βαλκάνια, δηλώνει στη συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Γκιόργκι Ιβανόφ. Ο πρόεδρος των Σκοπίων προσθέτει ότι η κυβέρνησή του ζήτησε τον συντονισμό με την Αθήνα, αλλά η ανταπόκριση τη.