Ελλάδα
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50
Φώτης Κουβέλης: «Ωρίμασαν οι συνθήκες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ...»
Συντάκτης: Eidisis.grΕτοιμος να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και στην κυβέρνηση δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αναμένοντας απλώς τη σχετική πρόσκληση από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι έχουν πλέον εκλείψει οι λόγοι που τον οδήγησαν να α.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:50
Γκιόργκι Ιβανόφ: «Το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου είναι προς όφελος της Ελλάδας»
Συντάκτης: Eidisis.grΤα Σκόπια δεν ζήτησαν ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού στα Δυτικά Βαλκάνια, δηλώνει στη συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Γκιόργκι Ιβανόφ. Ο πρόεδρος των Σκοπίων προσθέτει ότι η κυβέρνησή του ζήτησε τον συντονισμό με την Αθήνα, αλλά η ανταπόκριση τη.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 08:50
Crash test για την αποπολιτικοποίηση στο Δημόσιο
Συντάκτης: Eidisis.grΠρο των πυλών η πρώτη σαρωτική αλλαγή προσώπων στη ραχοκοκαλιά της δημόσιας διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αντικαθίστανται βάσει νόμου οι 93 γενικοί διευθυντές των υπουργείων. Πυρετωδώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί τις διαδικασίες ώστ.
Εναν πολιτικονομικό γρίφο θα κληθούν να λύσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι νομικοί του Μαξίμου μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι θα συστηθεί Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη Βουλή προκειμένου να αναθεωρηθεί η σύμβαση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο.
Μεγάλο κύκλωμα γιατρών, αστυνομικών, ιδιωτών και άλλων εκμεταλλεύεται θύματα τροχαίων ατυχημάτων και αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με καταγγελίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), έναντι αδράς αμοιβής προσεγγίζουν στον τόπο του ατυχήματος ή στα νοσοκομεία τους τραυματίες από τροχα.
Λένε ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα αδύναμα μέλη της. Εδώ και έναν μήνα ψηφίστηκε σειρά τροπολογιών για την ειδική αγωγή και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα στα σχολεία τις οποίες κατέθεσε στη Βουλή εκτός εθνικού διαλόγου (κάτι που μάλλον δε.
Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στην Αμαλιάδα, στην Ιστιαία, στη Λίμνη Ευβοίας, στον Πύργο Ηλείας, στα Μέγαρα, στην Καστοριά και στο Ξυλόκαστρο εντοπίζονται οι δασικές περιοχές με τη μεγαλύτερη οικονομική αξία στην Ελλάδα. Στον αντίποδα βρίσκονται εκτάσεις που περιλαμβάνονται στην επικράτεια των δασαρχε.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 02:50
Απορίες Μητσοτάκη για τον χρόνο διαρροής των Wikileaks και ερωτηματικά για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών
Συντάκτης: Eidisis.grΤο μείζον θέμα της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών με αφορμή τις αποκαλύψεις των Wikileaks για τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου σχετικά με την Ελλάδα, τη διάπραγμάτευση και το χρέος, έθεσε από τη Λάρισα το βράδυ του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 20:50
Μητσοτάκης: «Ανοιχτές θύρες» για ευρύτερες συμμαχίες
Συντάκτης: Eidisis.grΜε κεντρική επιδίωξη τη διαμόρφωση ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών και με πολιτική «ανοικτών θυρών», βαδίζει προς το 10ο συνέδριό της η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την επικράτεια σε κεντρικούς νομούς, όπως π.
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 16:50
Κ. Τζαβάρας: Εθνικός διάλογος για τη Δικαιοσύνη από τη ΝΔ
Συντάκτης: Eidisis.grΕθνικό διάλογο για τη Δικαιοσύνη προτείνει να διεξαχθεί ο υπεύθυνος του τομέα της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας. Με αφορμή όσα διαδραματίζονται καθημερινά στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης προτείνει να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι οι δικαστικές ενώσεις, οι δικηγορικοί σύλλογοι αλλά και ενώσεις πολιτών για να συμφωνήσουν σε μια εθνική στρατηγική.