Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 1:28:42 μμ

Ελλάδα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προσήλθε τη Δευτέρα επιχειρηματίας και κατέβαλε 500.000 ευρώ στα δημόσια ταμεία, ποσό που καταλογίζεται ως φόρος από αδήλωτα εισοδήματα που φέρεται να εντοπίστηκαν μέσω των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ.
Συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πραγματοποιούν μεταλλωρύχοι. Στο σημείο σημειώθηκαν συμπλοκές όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την είσοδο, εν όψει της άφιξης των δύο πολιτικών αρχηγών.
Αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος, με το οποίο ζητεί να εγκριθεί η αύξηση του ορίου αγορών των νοσοκομείων και του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους.
Τράτσα Μάχη

«Πονοκέφαλο» τόσο στους ιδιοκτήτες εκτάσεων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μια περιοχή κοντά στις Αφίδνες, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει απόφαση που είχε υπογράψει στα τέλη Αυγούστου ο τέως αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.
Να ακυρώσουν τα μνημόνια την ψήφο τους, έτσι «ώστε να μην υλοποιηθούν τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου», ζήτησε από τους πολίτες, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σε στελέχη του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας.

Δεκαπεντάχρονος μαθητής στην Κάτω Αχαΐα πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε 17χρονο μαθητή, ο οποίος κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο. Ο 15χρονος δράστης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής και έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το φονικό διεξάγει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Την έντονη αντίδραση της ομοφυλοφιλικής κοινότητας προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σχετικά με τους γκέι γάμους.

Σε συνέντευξή του σε ενημερωτική ιστοσελίδα ο κ. Μεϊμαράκης ερωτώμενος αν θα πρέπει να παντρεύονται τα ομόφυλα ζευγάρια απάντησε: «Κοιτάξτε, εμένα δε με νοιάζει κάτι τέτοιο.

Ένα βρέφος μόλις επτά μηνών, το οποίο έφτασε στην Ελλάδα με τους σύρους γονείς του και υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, επισκέφθηκε την Δευτέρα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τρομοκρατική επίθεση σε βάρος μελών της, το βράδυ της Κυριακής στα Πατήσια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Σύμφωνα με το κόμμα, «κατά τη διάρκεια προεκλογικής εξόρμησης, ομάδα 20 έως 25 νεοφασιστών, ενδεδυμένοι με το μανδύα του δήθεν ακομμάτιστου οπαδού, επιτέθηκαν, προκαλώντας εκδορές, μώλωπες και τραύματα, σε έξι μέλη της Λαϊκής Ενότητας, με κυριότερα θύματα τον νεαρότερο και τη μοναδική γυναίκα εξ αυτών».
Με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο της Βουλής - και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Α’ Αθήνας - Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα γίνει την Τρίτη στις 7.30 στην Πλατεία Ομονοίας, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας.