Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, 6:24:57 πμ

Ελλάδα

Από το 2010 μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά 1,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 415 από τους δημοσίους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό, στη συνέχεια ζήτησαν να αποχωρήσουν και συνταξιοδοτήθηκαν.

Μήνυμα προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, Γιάννης Κασουλίδης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Χασάν Σούκρι, αντίστοιχα, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στη Λευκωσία.

Ως «τριτοκοσμική συνήθεια» χαρακτηρίζει Tο Ποτάμι τη γενική συνέλευση που πραγματοποιούν οι συνδικαλιστές της ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ, την Πέμπτη.

«Η γενική συνέλευση δεν είναι απεργία» τονίζει σχετική ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη επισημαίνοντας ότι «αυτή η τριτοκοσμική συνήθεια να στερείται η πρωτεύουσα το κύριο μέσο μεταφοράς της για περισσότερες από τρεις ώρες πρέπει επιτέλους να σταματήσει».
Η Περιφέρεια Αττικής είχε ήδη κατακυρώσει, πριν το επίμαχο δημοσίευμα, το διαγωνισμό για την καθαριότητα σε ιδιωτική εταιρεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Ο ίδιος κατηγορεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για «έλλειψη σοβαρότητας».
Την άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που έχουν καθοριστεί το 2007, στις σημερινές πραγματικές εμπορικές αξίες, ζητούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος με ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντάται το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνάντηση που έχει οριστεί για τις 13:00 στο υπουργείο Εξωτερικών γίνεται εν όψει της ανάληψης από τον κ.

Υπόμνημα με τις θέσεις της δημοτικής αρχής κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος είχε κληθεί μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην σταλούν στοιχεία για τη μετατροπή των συμβάσεων 370 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

«Δεν το θεωρώ παράξενο να μιλά ο νυν με τον πρώην πρωθυπουργό». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή το απόγευμα της Τετάρτης στο Χίλτον.
Η Περιφέρεια Αττικής είχε ήδη κατακυρώσει, πριν το επίμαχο δημοσίευμα, το διαγωνισμό για την καθαριότητα σε ιδιωτική εταιρεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Ο ίδιος κατηγορεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για «έλλειψη σοβαρότητας».
Τη διακοπή της συνεδρίασης της συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, το πρωί της Πέμπτης, όταν μέσα στο χώρο της συνεδρίασης εισήλθαν περίπου 30 φοιτητές.

Σημειώθηκε ένταση μεταξύ των φοιτητών και του πρύτανη, που ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα.