Ελλάδα
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 11:50
Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων στη γέφυρα Πολυκάστρου
Συντάκτης: Eidisis.grΤραγικές συνθήκες εξακολουθούν στην Ειδομένη ιδίως μετά την χθεσιν νεροποντή που δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα στους ήδη εξαντλημένους από την ταλαιπωρία και τον υποσιτισμό πρόσφυγες.
Ενδεικτική της κατάστασης αλλά και της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν αποκλείεται ότι δεν θα πεθάνει κάποιο παιδί πρόσφυγας.
Ενδεικτική της κατάστασης αλλά και της αδυναμίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα και η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν αποκλείεται ότι δεν θα πεθάνει κάποιο παιδί πρόσφυγας.
Κορυφώνεται το ελληνικό αδιέξοδο υπό την συνδυασμένη αρνητική επίδραση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, της έντασης του προσφυγικού και της καθυστέρησης της αξιολόγησης. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πιέζεται από πολλές πλευρές.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 10:50
Διήμερο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Αθήνα, λόγω παρελάσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΣταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων έχουν προγραμματιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των παρελάσεων, μαθητικής και στρατιωτικής αντίστοιχα, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 10:50
Βροχερό το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, πέφτει και η θερμοκρασία
Συντάκτης: Eidisis.gr
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 10:50
Πρωινή επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην Π.Ράλλη
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στην Πέτρου Ράλλη βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε και φωτογραφίες με τους οδηγούς από τις πρωινές βάρδιες, τις οποίες και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε και φωτογραφίες με τους οδηγούς από τις πρωινές βάρδιες, τις οποίες και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 09:50
Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Ασφάλεια ζητά ο Κ. Μητσοτάκης
Συντάκτης: Eidisis.grΤο μείζον θέμα της εθνικής ασφάλειας θέτει με ένταση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης που ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης τη διεξαγωγή σχετικής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 07:50
Αναφορά της Λέρου στο παζλ του πυρήνα των τζιχαντιστών του Βελγίου
Συντάκτης: Eidisis.grΠεριορισμένη «ελληνική» εμπλοκή εντοπίζεται στον πυρήνα τζιχαντιστών που αιματοκύλησε τις Βρυξέλλες. Ένας Σύρος με το όνομα Αμίν Τσουκρί ή Μονίρ Αχμέντ Αλάι που είχε συλληφθεί προ πέντε ημερών σε ένα από τα κρησφύγετα των ενόπλων που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, είχε και αυτός περάσει στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 από τη Λέρο και είχε εντοπισθεί πάλι στις 3 Οκτωβρίου στη γερμανική πόλη Ουλμ.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 07:50
Δωρεάν εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες για νέους
Συντάκτης: Eidisis.grΠώς μπορεί ένας νέος άνεργος να μάθει να συντάσσει σωστά το βιογραφικό του; Να αποκτήσει γνώσεις κατασκευής ιστοσελίδων ή να ενισχύσει τις ψηφιακές του δεξιότητες και στη συνέχεια να τις πιστοποιήσει ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας; Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, πιστοποιήσεις, σεμινάρια, online mentoring, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας GetOnline Week 2016, η HePIS σε συνεργασία με τη Microsoft Eλλάς στοχεύουν να βοηθήσουν τους νέους να βρουν τις απαντήσεις.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 07:50
Καμπανάκι για τα «ινστιτούτα» στοματικής υγιεινής
Συντάκτης: Eidisis.grΘραύση κάνουν οι στοματικές παθήσεις στην παιδική ηλικία. Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα παιδιά σε όλον τον κόσμο, σε ποσοστό 60%-90%, πάσχουν από οδοντική τερηδόνα. Η γενικευμένη περιοδοντίτιδα και η μη θεραπευμένη οδοντική τερηδόνα στα νεογιλά δόντια είναι μεταξύ των δέκα πρώτων περισσότερο διαδεδομένων παθήσεων.
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 01:50
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
Συντάκτης: Eidisis.grΜια από τις πιο τραγικές πτυχές του προσφυγικού, τα ασυνόδευτα παιδιά που φθάνουν στη χώρα μας κατά χιλιάδες και σε πολλές περιπτώσεις πέφτουν θύματα κακοποίησης βάζει σε πρώτο πλάνο το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) που ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση (European Programme for Intergration and Migration - EPIM), για την υποστήριξη και την υλοποίηση δράσεων που εστιάζουν στις ανάγκες για την προστασία ασυνόδευτων παιδιών που φτάνουν στη χώρα μας.