Ελλάδα
Αποφυλακίζεται σήμερα Παρασκευή ο Γιώργος Ρουπακιάς
Συντάκτης: Eidisis.grΠυροσβεστική: Η «αυτοθυσία» σκότωσε τον αρχιπυροσβέστη
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες - Κοινή θέση των 28 απέναντι στην Τουρκία (συνεχής ενημέρωση)
Συντάκτης: Eidisis.grΑιτήσεις για τις εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
Συντάκτης: Eidisis.grΑκιντζί: Η Λευκωσία, και όχι οι Βρυξέλλες, το πεδίο λύσης του Κυπριακού
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Τουρκία δεν θα κάνει συνομιλητή της την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος δήλωσε ότι «ο δρόμος της λύσης (του Κυπριακού) δεν περνά από τις Βρυξέλλες, αλλά από την Λευκωσία».
Γ.Παναγόπουλος: Εκρηκτικό το μείγμα οικονομικής και προσφυγικής κρίσης
Συντάκτης: Eidisis.grΜε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, που όπως τόνισε δοκιμάζει τις αρχές και τις αξίες που θεμελιώνουν τον πολιτικό πολιτισμό της Ευρώπης, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην έναρξη εργασιών του 36ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, επισημαίνοντας πως δημιουργούνται όροι ανθρωπιστικής κρίσης εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Ελλάδας, με ορατό τον κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.
Ειδομένη: Πέντε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μένουν σε αστυνομικό τμήμα
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο αστυνομικό τμήμα της Ειδομένης έχουν βρει, τις τελευταίες τρεις ημέρες, προσωρινό καταφύγιο πέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι (τρεις από τη Συρία, ένας από το Ιράκ και ένας από το Πακιστάν, ηλικίας 15 έως περίπου 18 ετών), ενώ υποσιτισμένο βρέφος, που εντοπίστηκε προ τριημέρου στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας - ΠΓΔΜ, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη Σμαρώ Πέγιου, από την Υπηρεσία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ.